Tahira Tarquini

Ik ben Tahira, geboren in Italië en opgegroeid in Brazilië. Door mijn multiculturele achtergrond ben ik altijd nieuwsgierig geweest naar andere landen en hoe mensen daar wonen, maar het heeft me ook gemotiveerd om de verschillen van wat “anders” is te willen begrijpen en omarmen.

Door een internationale jongerenuitwisseling ben ik naar Nederland gekomen als Italiaanse deelnemer en daarna heb ik besloten om mij ook in Nederland te vestigen.
Sinds 2013 werk ik met de organisatie en coördinatie van Erasmus+ projecten, onder de organisatie Cherry International Foundation, waar ik, samen met mijn collega’s, jongeren van verschillende Europese landen samen breng om levenslessen te beleven door middel van een vol programma met activiteiten die gefocust zijn op de “leren door te doen”-methode.

Door deze projecten heb ik gemerkt hoe bijzonder de aanwezigheid van een hond kan zijn. Zo ben ik gaan onderzoeken wat de mogelijkheden waren om het werk met jongeren en het leven met honden samen te brengen. Op deze manier ben ik mijn “reis” richting de AAI-wereld gestart, samen met mijn wolfhonden roedel.

In 2017 heb ik deel genomen aan een hondencoaching opleiding, waar ik Mandy van Laar heb ontmoet.
Hoe meer ik van AAI en de hondenwereld begon te leren, hoe vaker ik Mandy tegen kwam. Ik vond zo fijn om in haar iemand te zien die verder kan kijken, die met openheid naar mens EN hond kijkt, die open staat voor wat anders is en niet bang is om nieuwsgierig te zijn en daar wat mee te durven doen.

Inmiddels heb ik mijn bedrijf Flow Coaching & Training geopend, waar ik naar de wijsheid van de roedel kijk om diverse trajecten te begeleiden.