DAI opleiding - expert

Een expert opleiding van Dog Assisted Interventions is een opleiding waarin jij als professional verder aan de slag gaat. Bij DAI Academy hebben we een systeem bedacht om jou als professional verder te ondersteunen, maar ook meer mogelijkheden te bieden om samen te gaan werken met je collega-professionals in je vakgebied.

 

Bij DAI Academy zijn er vier verschillende expert-mogelijkheden:

 • Dog Assisted Education: voor alle leerkrachten en docenten die in het onderwijs werken
 • Dog Assisted Therapy: voor alle therapeuten
 • Dog Assisted Coaching: voor alle coaches
 • Dog Assisted Activities: voor alle andere begeleiders of verzorgers

 

Let op, voor het onderdeel van de opleiding van alle expert niveaus zal er voor de start gevraagd worden om een diploma te laten zien van een erkende opleiding die te maken heeft met je doelgroep/DAI-groep. Daarnaast heb je ook een advanced opleiding diploma van DAI nodig. Deze diploma's dienen te zijn van een erkende opleiding. Wil je dus bijvoorbeeld aan de slag met een expert opleiding DAC, dan moet je een bewijs kunnen voorleggen van een erkende coachopleiding die je gevolgd hebt.

 

Als je kiest voor de opleiding van "DAI - expert" bij de DAI Academy, dan ga je door middel van verschillende intervisies en praktijkdagen aan de slag met het verbeteren van DAI in je eigen vakgebied. Je start met drie tot vijf andere professionals en gaat werken aan een eindproduct waarvan jullie vinden dat dat nog in jullie vakgebied ontbreekt of dat jullie zal helpen om jullie job nog beter uit te voeren.

 

Hoe ziet het er concreet uit?

 • Je gaat met een groep van vier tot zes professionals aan de slag, samen met één docent die jullie tijdens de lesdagen zal begeleiden
 • Tijdens deze opleiding heb je verschillende lesdagen, in totaal:
  • 1 kennismakingsmoment
  • 4 intervisies
  • 2 praktijk lesdagen
  • 1 examendag

Zoals je misschien wel hebt gelezen heb je ook bij deze opleiding een examendag. Dit is niet zomaar een examendag waarin je laat zien wat je kent en kan – zoals bij het “examen on the job” van "DAI - advanced". Er wordt dit keer meer van je verwacht! Samen met je drie medecursisten ga jij namelijk trachten een product – in verband met DAI - te maken dat nuttig kan zijn voor jouw doelgroep. Tijdens de intervisies kan je hier over brainstormen en bij de lesdagen kan je eventueel al dingen echt gaan uittesten. Misschien kunnen jullie samen wel een leuk spel verzinnen of een administratieve tool om duidelijkheid te scheppen over gemaakte afspraken of regels. Of wie weet bedenken jullie een methode van aanpak voor een bepaalde doelgroep waar je een lessenpakket van maakt!

Op lesdag 3 gaan jullie dit product – wat het ook moge zijn – in de praktijk brengen en uittesten. Mandy van Laar komt dan met jullie meekijken om jullie te beoordelen. Denk er dus goed over na en zorg dat het echt een aanvulling is voor jullie werk.

DAI opleiding - expert - onderdelen

Dog Assisted Education

voor alle leerkrachten en docenten die in het onderwijs werken

- docent Denise Dekker

Dog Assisted Coaching

voor alle coaches

- docent Cecile Goedee

(Coming soon)

Dog Assisted Therapy

voor alle therapeuten - docent Catharina van Klaveren

(Coming soon)

Dog Assisted Activities

voor alle medewerkers in zorg en welzijn 

(Coming soon)

Dog Assisted Education - expert opleiding

Bent u werkzaam in het onderwijs en zet u uw hond graag in binnen de school? Vanaf nu kan u zich verder professionaliseren door u in te schrijven voor een opleiding via de DAI Academy op expertniveau!

Voorwaarden deelname
U bent:
 • in het bezit van een onderwijs gerelateerd diploma;
 • samen met uw hond in het bezit van een certificering als DAI team;
 • natuurlijk bevlogen en vol passie over het inzetten van een hond op een verantwoorde wijze binnen het onderwijs!

Meer informatie
Tijdens deze opleiding gaan we met 4 tot 6 deelnemers met hond gericht aan de slag met theorie, praktijk en intervisie binnen ons vakgebied. Hiernaast bestaat een groot deel uit het individueel of gezamenlijk ontwikkelen van een beroepsproduct ter aanvulling en verbetering binnen de DAE!
Op de laatste lesdag zal Mandy van Laar aanwezig zijn als mede examinator van de presentaties. Er wordt dus daadwerkelijk meer van u als professional verwacht! Uiteraard wordt u tijdens het gehele proces begeleid en kan u samen met uw docent en collega’s sparren.
Na het afronden van de thuisopdrachten, het bijwonen van de lesdagen en intervisiemomenten, het aanvullen van je portfolio en het met voldoende afronden van de ontwikkeling van een beroepsproduct ontvang je je certificaat.
Voor de nascholing wordt AKR Level 3 accreditatie aangevraagd (AAIZOO).

Kostprijs
Kosten: € 600,- excl. Btw inclusief reader, lunch/ thee/ koffie en versnaperingen.

Data
Ben je ook enthousiast zet dan de volgende data vast in je agenda:
Woensdag 7 september 2022: Online kennismaking 20.00 – 21.30 uur
Vrijdag 16 september 2022: Lesdag 1 Theorie en praktijkopdrachten met leerlingen op locatie SBO De Branding te Spijkenisse 10.00- 15.00 incl. lunch, thee en koffie
Woensdag 5 oktober 2022: Online intervisie 20.00-22.00 uur
Vrijdag 18 november 2022: Lesdag 2 theorie, praktijk en start beroepsproduct.
Woensdag 18 januari 2023: Online intervisie 2
Woensdag 15 februari 2023: Online intervisie 3
Woensdag 8 maart 2023: Online intervisie 4
Zaterdag 18 maart 2023: Presentatie/ examendag
Woensdag 5 april 2023: Online intervisie 5

Heb je vragen stuur een mailtje naar info@ikbendithondentherapie.nl
Hopelijk tot snel!