Bijscholingen

Wilt u graag deelnemen aan een bijscholing? Dat kan! U kunt onmiddellijk inschrijven, boeken en betalen via onze webwinkel.


'Kijk en vergelijk' DAI meekijkdagen

(Geaccrediteerd bij AKR. ID nummer: 432471)

Zou u graag willen zien hoe andere gecertificeerde Dog Assisted Interventions Teams te werk gaan? Of kunt u geen stage-uren vinden voor de opleiding verdieping Dog Assisted Interventions level 2? Dan is de bijscholing 'Kijk en vergelijk' wat voor u.

Wij hebben verschillende Dog Assisted Interventions teams gevolgd tijdens een sessie en deze geheel van het begin tot het einde opgenomen. We hebben filmpjes van verschillende doelgroepen en interventions. Door mee te kijken met een ander kunnen we veel van elkaar leren. Na ieder filmpje bespreken we met de groep wat we hebben gezien en hoe u bepaalde situaties zelf aan zou pakken. 

De 'Kijk en vergelijk' dagen zijn van 10.00 - 15.00 in Amersfoort. Er mogen maximaal 8 personen deelnemen. Dit is een bijscholing zonder hond. Er zijn verschillende dagen met verschillende filmpjes.
Deze dagen worden begeleid door Saskia Dijkhuis of Martina Thomas en is een bijscholing zonder hond.

Investering: € 85,- p.p. exclusief BTW, inclusief lunch

Data:  4 juli 2022

'Acteer en Leer' DAI oefendag

(Geaccrediteerd bij AKR. ID nummer: 432468)

Soms komt u situaties tegen bij DAI die fijn zijn om nog een keer te oefenen, omdat u het bijvoorbeeld achteraf liever anders had gedaan. Misschien wilt u zich voorbereiden op een bepaalde casus of misschien vindt u de driehoeksverhouding cliënt / hond / begeleider soms nog wel lastig? Door middel van het oefenen van casussen kunnen we u in de praktijk verder helpen.

Doordat we veel ervaring hebben met het inzetten van onze honden bij verschillende doelgroepen, weten wij precies hoe we u kunnen uitdagen!

U mag zelf casussen inbrengen en anders hebben wij nog wel genoeg ideeën en ervaring met praktijk situaties die fijn zijn om een keer te oefenen. Tijdens deze dagen zijn we met twee instructeurs/acteurs die de uitdaging graag aangaan om de casus zo goed mogelijk vorm te geven. Na elke casus geven we elkaar positieve feedback en probeert u met de feedback de casus eventueel nog een keer.  

Deze bijscholing doet u uiteraard met uw hond en is van 10.00 t/m 15.00 op onze locatie in Amersfoort. Er is plaats voor maximaal 4 deelnemers.
Deze bijscholing wordt begeleid door Mandy van Laar en Martina Thomas en is een bijscholing met hond.

Investering: €149,- p.p. exclusief BTW, inclusief lunch

Data: te bepalen

Hondentrainingsdagen voor DAI:

puntjes op de i

(Geaccrediteerd bij AKR. ID nummer: 432472)

Trekt uw hond nog wel eens aan de lijn bij u of bij een cliënt? Is uw hond snel afgeleid door bepaalde prikkels? Vindt uw hond het moeilijk om even te blijven liggen of zijn rust te nemen als u met de cliënt bezig bent etc.? Of zijn er nog bepaalde oefeningen die u graag aan uw hond wilt leren? Dan is deze dag helemaal geschikt voor jullie.

Bij de hondentrainingsdagen voor DAI zetten we de puntjes op de i. Hoe gemakkelijker uw hond naar u en een ander luistert en weet wat er van hem/haar verwacht wordt, hoe beter jullie als team zullen functioneren. U kunt dan steeds beter op elkaar vertrouwen en daarbij kunt u vooral ook nog veiliger en creatiever werken!
We zullen deze dagen aandacht besteden aan specifieke hulpvragen en oefeningen, jullie uitdagen met verschillende prikkels en vooral lekker met de honden aan de slag gaan. 

De hondentrainingsdagen zijn van 10.00 t/m 15.00 en er zal een maximum zijn van 6 cursisten. De hondentrainingsdagen zullen gegeven worden in Amersfoort, maar is ook te boeken op locatie!
Deze dagen worden begeleid door Mandy van Laar en Martina Thomas. Dit is een bijscholing met hond.

Investering: €95,- p.p. exclusief BTW, inclusief lunch
Data: 11 juni 2022

Online Coaching DAI

Bent u werkzaam in het vakgebied Dog Assisted Interventions en bent u onzeker over bepaalde zaken? Of wilt u een nieuwe vaardigheid aan uw hond leren en weet u niet hoe? Misschien wilt u wel dat er iemand meekijkt met een sessie om u zo tips en trics te kunnen geven? Dan kunt u altijd een online coaching aanvragen bij één van de DAI instructeurs. 

Door middel van online begeleiding en het insturen van filmpjes kan Mandy, Saskia, Martina, Catharina of Tine u helpen bij allerlei verschillende zaken omtrent DAI. Denk bijvoorbeeld ook aan het moeilijk kunnen vinden van werk, uzelf niet durven laten zien als professional, onzekerheden over het inzetten van uw hond bij een bepaalde doelgroep, problemen waar u met uw hond tegen aanloopt zoals niet altijd luisteren als het nodig is, moeite hebben met andere honden, lastig een balans kunnen vinden tussen uw hond loslaten en bijsturen etc. Er zijn tal van redenen om online coaching aan te vragen, niets is te gek. U kunt altijd contact met ons opnemen voor de mogelijkheden.

Investering: €50,- per uur, exclusief BTW

"Van Persoonlijke naar Professionele groei, bij het inzetten van uw hond in DAI"

(Geaccrediteerd bij AKR. ID nummer: ID 441463)

 Bent u zich bewust van wat u uitstraalt met een eerste indruk op anderen?

En wat ziet men aan de buitenkant? En klopt dat regelmatig met hoe u zich werkelijk voelt?

 En hoe positioneert u zichzelf en uw hond tijdens een professionele situatie?

 

Bent u nieuwsgierig naar uzelf, wilt u groeien als professional, samen met uw hond?

Lees dan verder en ervaar tijdens de cursus dat de antwoorden allang in uzelf zitten.


Wat leert u?

  • U en uw hond staan centraal tijdens deze cursusdag.
  • U leert inzicht krijgen in hoe u uw leervraag kunt ontwikkelen.
  • U leert hoe u overkomt als persoon en u leert interne gevoelens herkennen.
  • U leert erachter komen wat in uw persoon bepaald gedrag veroorzaakt.
  • U leert zich bewust te worden van uw kwaliteiten (tijdens het werken met uw hond).

Samengevat leert u hoe u zich als DAI professional samen met uw hond krachtiger én vanuit een ander bewustzijn kunt presenteren.

De cursus sluit aan bij de DAI opleiding, bij het inzetten van uw hond en geeft verdieping aan en in jullie als DAI-team. De cursus heeft als doel persoonlijke ontwikkeling, wat leidt tot professionele groei.


Wat gaat u doen tijdens de cursus?

Op een ervaringsgerichte en inspirerende manier gaat u aan de hand van verschillende opdrachten gericht aan de slag met uw leervraag. Hierdoor versterken uw competenties en vergroot u uw professionele handelen.

Fijne samenwerkingsopdrachten zorgen voor een goede dynamiek in de groep.

U gaat reflecteren op zichzelf. Om u echt bewust te laten worden van uw eigen handelen en de door u te ontwikkelen leervraag worden na de opdrachten reflectiemomenten gehouden: hiermee wordt duidelijk welke strategieën u heeft ontwikkeld en wat uw manier van aanpak is. Want daar begint groei: zich bewust zijn van zichzelf!

U wordt uitgenodigd na te denken over verdiepende vraagstellingen.

En de groep is er om u te inspireren en ondersteunen! 

 

Wat kunt u verwachten?

U kunt de cursus zien als een klein leertraject, waarbij u voor aanvang een voorbereidingsopdracht krijgt en nadien een eindopdracht mee naar huis krijgt.
Hierdoor gaat uw leervraag leven, al voordat de cursus start en blijft u na de cursus actief bezig met uw ontwikkeling.
Drie weken na de cursus neem ik contact met u op en bespreken we de voortgang van uw proces.

Naast aandacht voor u is er ook aandacht voor het welzijn van uw hond.

Verder kunt u een gevulde dag verwachten van 10:00 tot 15:00 uur met persoonlijke aandacht en tijd voor u. Om die reden is er per cursusdag ruimte voor slechts 4 deelnemers.
U ontvangt een overzichtelijke cursusmap, met uitgewerkte opdrachten en ruimte voor eigen aantekeningen.


Praktische informatie

De cursus wordt op 2 locaties aangeboden.
Het terrein van HSVA, sportpark Zielhorst 4, 3822 ZT Amersfoort (Noord-Holland)
Het terrein van Kynologen Vereniging Waalwijk,  Baan 19, 5171 NC Kaatsheuvel (Noord-Brabant)

Als u bijzondere eetvoorschriften heeft, laat het gerust weten, dan houd ik daar rekening mee.

U neemt uw eigen hond mee naar de cursus. Neem daarom ook een plaats mee voor uw hond, een speeltje of snuffelmat én voldoende voertjes.


Investering: €195,- p.p.  exclusief BTW, inclusief lunch,
inclusief voorbereidende opdracht, lesmap en nazorg
Data: 9 september 2022

Bijscholing in "Balans"

Voor teams die samen gaan werken is het bijzonder waardevol om goed op elkaar afgestemd te zijn en te zien of je teamgenoot goed in zijn lijf zit. Daarnaast is de bewustwording van je eigen houding en de invloed hiervan op je hond ook waardevol om te weten.

Wat leer je bij deze workshop?

In deze workshop gaan wij met verschillende materialen en voorwerpen met de balans van je hond aan de slag, je leert beter kijken naar je hond en wat je eigen lichaamshouding doet ten opzichte van wat je hond laat zien. In deze workshop gaat het niet om goed of fout, maar om leren zien wat het lichaam van je hond laat zien en hoe je de bespiering en het lichaamsbewustzijn kan verbeteren. Een betere balans heeft ook invloed op het zelfvertrouwen van je hond.

Als je het lichaam van je hond beter leert kennen en ziet hoe hij beweegt, wat zijn voorkeuren zijn, dan is het ook makkelijker voor jou om te zien wanneer hij niet helemaal goed in zijn vel zit of eventueel pijn heeft.
 
Een gedeelte van de oefeningen doet iedereen met zijn hond tegelijk en een aantal doen wij om de beurt, door mee te kijken met andere teams leer je  namelijk ook heel veel.

Docenten: Martina Thomas

Praktische informatie
Meld je snel aan, want er kunnen maximaal 6 mensen deelnemen.
De cursus wordt gehouden op het terrein van HSVA Sportpark Zielhorst, 3822 ZH te Amersfoort en duurt van 10u tot 12u30.

Duur van de workshop ca 2,5 uur met een korte koffie en theepauze en ruimte voor vragen.

Investering: €75,- p.p. inclusief BTW
Data: zaterdag 5 november 2022

Selectie van de juiste hond voor DAI - een goede start

(Geaccrediteerd bij AKR voor 3 punten. ID nummer: ID 465834)

Hoe selecteert u een hond met de juiste potentie om te gaan werken in DAI? Daar gaan we op deze interactieve dag over in discussie. Deze bijscholing is interessant voor professionals, hondentrainers, fokkers en mensen die al werken of willen starten met werken in DAI.

Een goed begin is het halve werk. En dat start bij een goede intake en uiteen zetting van de behoeftes van de klant of diegene die met de therapiehond gaat werken. Daarna wordt er gekeken naar het uitzoeken van een goede fokker en dan natuurlijk het juiste pupje. 
Vergeet ook niet de keuze van het ras. Met welke facetten hou je rekening bij de keuze van een ras? Zijn er rassen meer of minder geschikt?
Maar hoe doet u dat, hoe gaat u best te werk? We geven u een kijkje in hoe wij dat doen. En welke stappen jullie hier zelf in kunnen nemen.

We maken er een interactieve dag van. We helpen u nadenken over de selectie en gaan samen in gesprek!


Deze cursus dag is zeer aanbevolen voor iedere fokker die therapiehonden levert en voor een ieder die in deze sector werkt.

Deze cursus wordt gegeven door Suzan Vlaming -Kikkert van Clinidogs. Zij heeft ruime ervaring in de selectie en opleiden van diverse honden die worden ingezet in Animal Assisted Activities.

Investering: De cursus kost €80 p.p. exclusief BTW, inclusief lesmateriaal.
Maximaal 10 deelnemers.
Data: zaterdag 19 november 2022 van 10u tot 16u.
Locatie: online

Dit is een lesdag zonder hond.

Pijn bij honden

Wist je dat je zelf al veel kan doen en zien bij je hond als het gaat over pijn bij honden? Door je hond goed te leren observeren en af en toe filmpjes te maken van gangwerk kan je zelf dingen te weten komen of sneller aan de alarmbellen trekken als je wat afwijkend ziet.
Wist je daarbij dat pijn bij honden veel vaker voorkomt dan je zou denken? Een kleine verandering in gedrag, lichaamstaal of bepaalde signalen die anders zijn dan normaal kunnen je daar al een idee voor geven, waardoor je snel in actie kan komen!
Tijdens de bijscholing van ‘Pijn bij honden’ gaan we hier dieper op in.
Door middel van onder andere het hondenlijf aftasten, navoelen en filmen van beweging gaan we onze eigen hond beter leren kennen.

De bijscholing is van 10.00 - 15.00 in Amersfoort. Er mogen maximaal 6 personen deelnemen. Dit is een bijscholing met hond.
Deze dag wordt begeleid door Saskia Dijkhuis en is dus met eigen hond.

Investering: €125,- exclusief BTW, inclusief lunch
Data: 8 oktober

Wat zegt mijn hond - alles over lichaamstaal

Heeft u een hond en zou u graag meer te weten komen over zijn gedrag en lichaamstaal? Dan is deze bijscholing zeker iets voor u!
De docent staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Aan de hand van een presentatie worden er foto’s en filmpjes getoond en wordt er u verteld waar u op kan letten als u naar de lichaamstaal van uw hond kijkt.
Ook wordt er stilgestaan bij de verschillende emoties die het vaakst voorkomen bij honden: angst, spel en agressie. Waaruit bestaat het verschil en hoe kan u dat in een oogopslag herkennen? Welke signalen laat een hond allemaal zien en wat betekenen ze?
Heeft u zelf vragen, dan is er ook tijd om deze te stellen. Indien gewild mag u vooraf uw foto’s en filmpjes doorsturen zodat deze tijdens de workshop bekeken en besproken kunnen worden.
Dit is een online lezing, maar ook een lezing op locatie (Beerse, België). U meldt zich aan via e-mail (info@therapy4dogs.be) of privébericht via Therapy4Dogs en krijgt dan, indien u online volgt, tien minuten voor de start een link doorgestuurd (hou uw mail dus goed in de gaten of stuur ons een berichtje een kwartier op voorhand). U heeft voor het online volgen geen webcam nodig. Een microfoon is handig, maar niet noodzakelijk.

Dit is een workshop zonder hond, maar is wel erg interactief. De bijscholing duurt 2,5u tot 3u. 
Deze bijscholing wordt begeleid door Tine Arets.

Investering: €35,- p.p. inclusief BTW
Data: 5 september, 29 oktober, 11 december