Bijscholingen en verdiepingscursussen


Hier kunt u alle verdiepingscursussen en bijscholingen terugvinden die de DAI Academy te bieden heeft. We geven u een kort overzicht, maar klik gerust door voor meer informatie.

De DAI Academy geeft verschillende opleidingen, workshops en bijscholingen. We hopen de komende jaren steeds meer leuke opleidingen en bijscholingen te kunnen aanbieden. Heeft u zelf een leuke bijscholing of opleiding en wilt u graag met ons samenwerken? Of wie weet heeft u een idee voor een workshop, bijscholing of opleidingen en wilt u die graag uitwerken om zo ook werkelijk te kunnen geven? Neem dan gerust contact op voor de mogelijkheden.

Wilt u graag deelnemen aan een verdiepingscursus of bijscholing? Dat kan! U kunt onmiddellijk inschrijven, boeken en betalen via onze webwinkel.

DAI Advanced Terugkomdag

Vanaf 2023 organiseren we enkele malen per jaar terugkomdagen. Tijdens deze terugkomdagen kan je samen met andere cursisten of afgestudeerden ervaringen uitdelen en sparren onder begeleiding. Je mag aan deze terugkomdag meedoen als je je Basis DAI diploma hebt gehaald (bij ons of een soortgelijke cursus hebt gedaan elders en minstens één cursus bij de DAI Academy). In de voormiddag organiseren we een extra bijscholing. De onderwerpen zullen per terugkomdag verschillen en voordien worden aangekondigd op de DAI ontmoetingsplaats en in de nieuwsbrief.
We starten om 10u en zullen eindigen rond 15u. Je mag je hond meenemen deze dagen mits hij/zij rustig op een plek kan blijven tijdens de uitleg etc. zonder iemand te storen.

7 juli: Ochtend: Bijscholing Do as I Do in DAI en andere leuke inspiratie tricks             Middags: gezamenlijk sparren
4 augustus: Ochtend: Bijscholing Pijn bij je hond op beeld, impuls controle van je hond trainen       Middags: gezamenlijk sparren
21 oktober: Ochtend: Bijscholing DAI levels in theorie en praktijk                 Middags: gezamenlijk sparren

Kostprijs is €35,- per persoon, exclusief BTW, inclusief lunch
Data: 7 juli 2023 ; 4 augustus, 21 oktober 2023
Locatie: Amersfoort

Verdiepingscursussen

Wilt u graag aan de slag gaan met verdiepingscursussen om te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn of om alvast wat extra informatie te krijgen over een bepaalde doelgroep? Dan zijn deze verdiepingscursussen zeker iets om naar te kijken! U kunt deze volgen vanaf level 1.

Werken aan faalangst met de inzet van honden 

(ID nummer: 414868)

Wilt u graag meer weten over faalangst en de mogelijkheden om de hond in te zetten bij een training gericht op deze problematiek? Dan is deze tweedaagse verdiepingscursus mogelijk wat voor u!


R.I.E.C.H. ®

R.I.E.C.H.® is een coachhandleiding om mensen te begeleiden met hun hond. Door R.I.E.C.H.® leren ze echt begrijpen waar problemen vandaan komen. Doordat ze beter inzicht krijgen in wat er speelt, willen eigenaren zelf dingen veranderen. Nadat u R.I.E.C.H.® hebt doorgenomen met de eigenaar kunt u daarna de geschikte trainingsmethode zoeken die past bij die combinatie of krijgt u misschien zelf wel een heel ander beeld van wat er zich afspeelt tussen u en uw hond. Voor Dog Assisted Coaching is deze coachtool ook zeker een aanrader!


Verdiepingscursus ouderenzorg (dementie)

Werkt u in de zorg of komt u met uw hond in het verzorgingstehuis? Dan is deze verdiepingscursus wat voor u!
Tijdens de verdiepingscursus van Dierondersteunende Interventie bij dementie gaan we dieper in op wat dementie nu net is, welke fasen er zijn en hoe u hier met uw hond mee aan de slag kan gaan.

Angst voor honden, 'special needs' - online

De verdiepingscursus Angst voor honden 'Special needs' is voor iedereen die met mensen met een beperking werkt of mensen met angst voor honden begeleidt of wil begeleiden. Wilt u graag mensen ( met een beperking ) beter kunnen begeleiden met hun hondenangst of wilt u gewoon meer weten over Angst voor honden bij mensen met 'Special Needs'? Klik dan voor meer informatie


Werken aan emotieregulatie met inzet van een hond

Veel kinderen en jongeren hebben moeite met het reguleren van hun emoties. Al dan niet als gevolg van psychiatrische problematiek en/of een (licht) verstandelijke beperking.

Wilt u graag meer weten over emotieregulatie en de mogelijkheden om de hond in te zetten bij een training gericht op deze problematiek dan is deze verdiepingscursus iets voor u.
Samen met de cliënt en diens systeem (thuis en school) werkt u gedurende de training aan een begeleidingsplan dat helpt de emoties te reguleren.


Van hulpvraag naar succesvolle en complete DAI interventie met de Karpa Koffer

U heeft minimaal de DAI level 1 opleiding afgerond en heeft behoefte aan een set praktische tools om een passende, complete, DAI neer te zetten bij een hulpvraag.
Want hoe pakt u dat aan? De cliënt heeft een hulpvraag, hoe zet u dit om in een goed traject?

Bijscholingen

'Kijk en vergelijk' DAI Meekijkdagen

Online Coaching DAI

Zou u graag willen zien hoe andere gecertificeerde Dog Assisted Interventions Teams te werk gaan? Of kunt u geen stage-uren vinden voor de opleiding verdieping Dog Assisted Interventions level 2? Dan is de bijscholing 'Kijk en vergelijk' wat voor u.

Bent u werkzaam in het vakgebied Dog Assisted Interventions en bent u onzeker over bepaalde zaken? Of wilt u een nieuwe vaardigheid aan uw hond leren en weet u niet hoe? Misschien wilt u wel dat er iemand meekijkt met een sessie om u zo tips en trics te kunnen geven? Dan kunt u altijd een online coaching aanvragen bij Mandy van Laar of één van de andere DAI instructeurs. 

Hondentrainingsdagen voor DAI:

puntjes op de i

Trekt uw hond nog wel eens aan de lijn bij u of bij een cliënt? Is uw hond snel afgeleid door bepaalde prikkels? Vindt uw hond het moeilijk om even te blijven liggen of zijn rust te nemen als u met de cliënt bezig bent etc.? Of zijn er nog bepaalde oefeningen die u graag aan uw hond wilt leren? Dan is deze dag helemaal geschikt voor jullie.

Workshop in "Balans"

Wil jij graag anders leren kijken naar je hond, naar hoe hij beweegt en welke lichamelijke signalen hij laat zien? En wil je een sterker DAI team worden? Dan is de workshop Samen in Balans een aanrader!


Selectie van de juiste hond voor DAI - een goede start

Hoe selecteer je een hond met de juiste potentie om te gaan werken in dai? Daar gaan we op deze interactieve dag over in discussie.

Interessant voor professionals, hondentrainers, fokkers en mensen die al werken of willen starten met werken in DAI.


Wat zegt mijn hond - alles over lichaamstaal

Ken jij al veel over de lichaamstaal van honden? Weet jij wat kalmerende signalen zijn? Heb jij een idee wat een hond allemaal kan laten zien met zijn oren, de houding van zijn staart of algemene houding? Wil jij je hond nog beter leren begrijpen? Dan is deze lezing wat voor jou!


Structuur zoekt creativiteit... en andersom

More information coming soon!


Pijn bij honden - deel 1

Wist je dat je zelf al veel kan doen en zien bij je hond als het gaat over pijn bij honden? Door je hond goed te leren observeren en af en toe filmpjes te maken van gangwerk kan je zelf dingen te weten komen of sneller aan de alarmbellen trekken als je wat afwijkend ziet.


Pijn bij honden - deel 2

Vanwege grote belangstelling is de workshop pijn bij honden uitgebreid met een vervolg.

De vervolgworkshop zal 3 uur duren. We starten met het behandelen en bespreken welke verschillende methoden (regulier&complementair) er zijn om pijn te bestrijden/behandelen Ook is er weer aandacht voor  het praktische gedeelte, wat 2 uur zal duren. Vooral het praktische gedeelte is nu ruimer opgezet zodat alle tools en oefeningen ruimschoots aan bod komen.Trainbaar of karakter?

Wil je meer weten over karaktereigenschappen van honden, de PADA test of training van een hond voor DAI? Dan is dit een waardevolle workshop om in te huren bij jouw organisatie zodat we je kunnen informeren, en beleven hoe wij dit doen.