Uw winkelmandje is momenteel leeg
Wilt u graag aan de slag gaan met verdiepingscursussen om te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn of om alvast wat extra informatie te krijgen over een bepaalde doelgroep? Dan zijn deze verdiepingscursussen zeker iets om naar te kijken! U kunt deze volgen vanaf level 1.
Wilt u graag meer weten over faalangst en de mogelijkheden om de hond in te zetten bij een training gericht op deze problematiek? Dan is deze tweedaagse verdiepingscursus mogelijk wat voor u!
R.I.E.C.H.® is een coachhandleiding om mensen te begeleiden met hun hond. Door R.I.E.C.H.® leren ze echt begrijpen waar problemen vandaan komen. Doordat ze beter inzicht krijgen in wat er speelt, willen eigenaren zelf dingen veranderen. Nadat u R.I.E.C.H.® hebt doorgenomen met de eigenaar kunt u daarna de geschikte trainingsmethode zoeken die past bij die combinatie of krijgt u misschien zelf wel een heel ander beeld van wat er zich afspeelt tussen u en uw hond. Voor Dog Assisted Coaching is deze coachtool ook zeker een aanrader!
De psychofysieke opdrachten, oefeningen en werkvormen die in deze cursus verwerkt zijn, kunnen worden toegepast om jongeren wat meer zelfverzekerdheid en grip op hun gevoel terug te geven. U leert de opdrachten toepassen door ze zelf te doen, samen met uw hond. Zo ervaart u zelf en weet u hoe u jongeren middels psychofysiek werken inzicht leert krijgen in hun persoonlijke kwaliteiten. U kunt hierbij onder andere denken aan leren omgaan met hun gevoel (zelfbeheersing) en kunnen nadenken over hun eigen handelingen en gedachten en de gevolgen ervan (zelfreflectie).
Werkt u in de zorg of komt u met uw hond in het verzorgingstehuis? Dan is deze verdiepingscursus wat voor u!
Tijdens de verdiepingscursus van Dierondersteunende Interventie bij dementie gaan we dieper in op wat dementie nu net is, welke fasen er zijn en hoe u hier met uw hond mee aan de slag kan gaan.
De verdiepingscursus Angst voor honden 'Special needs' is voor iedereen die met mensen met een beperking werkt of mensen met angst voor honden begeleidt of wil begeleiden. Wilt u graag mensen ( met een beperking ) beter kunnen begeleiden met hun hondenangst of wilt u gewoon meer weten over Angst voor honden bij mensen met 'Special Needs'? Klik dan voor meer informatie
Veel kinderen en jongeren hebben moeite met het reguleren van hun emoties. Al dan niet als gevolg van psychiatrische problematiek en/of een (licht) verstandelijke beperking.
Wilt u graag meer weten over emotieregulatie en de mogelijkheden om de
hond in te zetten bij een training gericht op deze problematiek dan is deze
verdiepingscursus iets voor u.
Samen
met de cliënt en diens systeem (thuis en school) werkt u gedurende de training
aan een begeleidingsplan dat helpt de emoties te reguleren.
Zoek je (samen met je hond) verdieping in je werk binnen de (jeugd)hulpverlening, coaching of het onderwijs? Wil je meer kennis opdoen over verantwoord, doelgericht je klant in beweging zetten met sport- en spelelementen? Tijdens de verdiepende cursusdag `Zet je deelnemer in beweging', krijg je veel verschillende tools en materiaal aangereikt, die je direct kan inzetten tijdens je werk met klanten.
Zou u graag willen zien hoe andere gecertificeerde Dog Assisted Interventions Teams te werk gaan? Of kunt u geen stage-uren vinden voor de opleiding verdieping Dog Assisted Interventions level 2? Dan is de bijscholing 'Kijk en vergelijk' wat voor u.
Soms komt u situaties tegen bij DAI die fijn zijn om nog een keer te oefenen, omdat u het bijvoorbeeld achteraf liever anders had gedaan. Misschien wilt u zich voorbereiden op een bepaalde casus of misschien vindt u de driehoeksverhouding cliënt/hond/begeleider soms nog wel lastig? Door middel van het oefenen van casussen kunnen we u in de praktijk verder helpen.
De bijscholing Samen 'Zijn' is een leuke 2-daagse bijscholing waarin u zichzelf en uw hond nog beter leert kennen door middel van Dog Assisted Coaching en waar de focus wordt gelegd op "less is more". We gaan naar jullie als team kijken en bekijken de driehoeksverhouding tussen jullie en de cliënt. Hoe zit het contact en hoe écht is dat? Een aanrader!
Wil jij graag anders leren kijken naar je hond, naar hoe hij beweegt en welke lichamelijke signalen hij laat zien? En wil je een sterker DAI team worden? Dan is de workshop Samen in Balans een aanrader!
Hoe selecteer je een hond met de juiste potentie om te gaan werken in dai? Daar gaan we op deze interactieve dag over in discussie.
Interessant voor professionals, hondentrainers, fokkers en mensen die al werken of willen starten met werken in DAI.
Ken jij al veel over de lichaamstaal van honden? Weet jij wat kalmerende signalen zijn? Heb jij een idee wat een hond allemaal kan laten zien met zijn oren, de houding van zijn staart of algemene houding? Wil jij je hond nog beter leren begrijpen? Dan is deze lezing wat voor jou!
Bent u werkzaam in het vakgebied Dog Assisted Interventions en bent u onzeker over bepaalde zaken? Of wilt u een nieuwe vaardigheid aan uw hond leren en weet u niet hoe? Misschien wilt u wel dat er iemand meekijkt met een sessie om u zo tips en trics te kunnen geven? Dan kunt u altijd een online coaching aanvragen bij Mandy van Laar of één van de andere DAI instructeurs.
Ben u zich bewust wat u uitstraalt met een eerste indruk op anderen? En wat ziet men aan de buitenkant? En klopt dat regelmatig met hoe u zich werkelijk voelt? En hoe positioneer u zichzelf en uw hond tijdens een professionele situatie?
Bent u nieuwsgierig naar uzelf, wilt u groeien als professional, samen met uw hond?
Lees dan verder, en ervaar tijdens de cursus dat de antwoorden allang in uzelf zitten.
More information coming soon!
Wist je dat je zelf al veel kan doen en zien bij je hond als het gaat over pijn bij honden? Door je hond goed te leren observeren en af en toe filmpjes te maken van gangwerk kan je zelf dingen te weten komen of sneller aan de alarmbellen trekken als je wat afwijkend ziet.