Verdiepingscursussen

Verdiepingscursussen kunt u volgen vanaf u de DAI opleiding Basis heeft afgerond. Ideaal dus om te proeven van verschillende mogelijkheden of alvast wat meer informatie te krijgen over een bepaalde doelgroep.

Wilt u graag deelnemen aan een verdiepingscursus? Dat kan! U kunt onmiddellijk inschrijven, boeken en betalen via onze webwinkel.

Werken aan faalangst met de inzet van honden 

(Geaccrediteerd bij AKR. ID nummer: 414868)

Wilt u graag meer weten over faalangst en de mogelijkheden om de hond in te zetten bij een training gericht op deze problematiek?

In deze 2-daagse verdiepingscursus krijgt u naast achtergrondinformatie ook een kant-en-klaar lespakket om de training te kunnen geven. Theorie en praktijkopdrachten wisselen elkaar af.  Deze cursus wordt gegeven door Catharina van Klaveren van Kind en Therapiehond en geeft 5 accreditatie-punten bij het AAI-register.

Investering: €275,- p.p. exclusief BTW
Maximaal 6 deelnemers, lunch inbegrepen

Data: 6 en 20 maart

Angst voor honden, 'special needs' - online

De bijscholing Angst voor honden 'Special needs' is voor iedereen die met mensen met een beperking werkt of mensen met angst voor honden begeleidt of wil begeleiden. Wilt u graag mensen ( met een beperking ) beter kunnen begeleiden met hun hondenangst of wilt u gewoon meer weten over Angst voor honden bij mensen met 'Special Needs'? Dan is deze bijscholing wat voor u!

Bij uw aanmelding voor deze verdieping krijgt u een link naar een filmpje waar alle theorie uitgebreid wordt uitgelegd. De gebruikte powerpoint krijgt u toegezonden via e-mail. Daarnaast krijgt u een uur een online consult om vragen te kunnen stellen en de theorie te bespreken. Deze cursus wordt gegeven door Mandy van Laar.

Na deze theorie wordt een oefendag 'Acteer en Leer' aangeraden om zo de theorie samen met uw hond in de praktijk te oefenen.

Investering: €55,- p.p. exclusief BTW.

Data in overleg

R.I.E.C.H.®

R.I.E.C.H. ® is ontworpen om mensen samen met hun honden beter te begeleiden. Maar niet enkel samen met hun honden, ook als gezin is deze methode erg waardevol! Door R.I.E.C.H.  ® leren mensen echt inzicht te krijgen in waar bepaalde problemen – bewust of onbewust – of bepaalde frustraties van komen en kunnen ze er doelgericht aan werken om zelf dingen te veranderen. Tijdens of na de coaching kan u de persoon helpen om de juiste handvaten te kiezen met betrekking tot bvb de juiste trainingstechnieken voor de hond of manier van communiceren of misschien net hoe hij zich toont en op(en)stelt ten opzichte van de wereld. Voor Dog Assisted Coaching is deze tool zeker een aanrader!
R.I.E.C.H.® staat voor Ruimte, Ik/jezelf zijn, Erkenning, Communicatie en Hiërarchie. Vijf onderdelen die stap voor stap doorlopen kunnen worden om vanuit daar tot de kern te geraken.

Vanaf 2023 wordt de verdiepingscursus in een nieuw jasje gegoten. We starten met een online gedeelte waar u zelf kan bepalen wanneer u hier mee aan de slag gaat. Dit heeft als voordeel dat u op uw eigen tijd en tempo de theorie en opdrachten kan maken. Tijdens dit online gedeelte gaat u aan de slag met uw eigen proces door middel van R.I.E.C.H. ®. U maakt diverse opdrachten om op die manier beter inzicht te krijgen in de materie en in uw eigen relatie met uw hond(en) en eventueel gezin. Tijdens het proces wordt u begeleid door de docent.

Twee maal per jaar wordt er dan een praktijkdag ingepland waarbij we de theorie en jullie kennis over het onderwerp echt in de praktijk gaan zetten en jullie zelf ook mee aan de slag mogen gaan met manieren bedenken om wat jullie geleerd hebben over te brengen aan jullie cliënten. Op het einde van de praktijkdag krijgt u een mooie cursusmap mee van zo’n 100-tal bladzijden, gemaakt door Tine Arets. In deze map staat alle theorie nogmaals duidelijk beschreven en worden er verschillende mogelijkheden aangehaald in verband met hoe u de theorie in praktijk kan omzetten en welke opdrachten u kan doen. Deze cursusmap is een waardevolle bijdrage waar u thuis steeds terug in kan lezen en ideeën uit kan halen.

Na de praktijkdagen wordt u toegevoegd aan een online groep waar u nog 2 casussen gaat uitwerken en delen. Daar kan u ook al uw vragen stellen of uw medecursisten hulp bieden met hun vragen of problemen. Op iedere casus krijgt u feedback van de docent.

Als alle casussen met een voldoende worden afgerond, krijgt u een diploma en kunt u zichzelf R.I.E.C.H.® begeleider noemen. Onderaan deze pagina krijgt u een link naar uw website. Tijdens het gehele proces kunt u vragen stellen, krijgt u voldoende begeleiding en kunt u elkaar ook helpen in de Facebookgroep.
Wij denken dat R.I.E.C.H.® de handleiding moet zijn voor elke coach, instructeur en gedragstherapeut om zo dieper te kunnen kijken waar problemen vandaan komen!
Deze cursus wordt gegeven door Tine Arets. Het online gedeelte kan altijd gestart worden, je hebt hier een jaar de tijd voor om dit af te ronden. De praktijkdagen zijn steeds van 10u tot 15u.

Investering: €299,- p.p. exclusief BTW
Maximaal 6 deelnemers, lunch inbegrepen

Data: 18 november (Amersfoort, Nederland)

Deze instructeurs/coaches gebruiken de R.I.E.C.H.® methode

Mandy van Laar     Doktersnuffel.nl
Tine Arets         Therapy4Dogs.be
Arienne Blokdijk       KingCoaching.nl
Wendy van de Mortel          HappyFellowCreatief.nl
Twanneke Hertsenberg     Twanneke
Danielle Mastenbroek         Happyhonden.nl
Suzan Vlaming                       Clinidogs.com
Wilma Everaarts     DAVE Dog Assistant

Werken aan emotieregulatie met inzet van een hond

Veel kinderen en jongeren hebben moeite met het reguleren van hun emoties. Al dan niet als gevolg van psychiatrische problematiek en/of een (licht) verstandelijke beperking.

Wilt u graag meer weten over emotieregulatie en de mogelijkheden om de hond in te zetten bij een training gericht op deze problematiek? Dan is deze verdiepingscursus iets voor u.
Samen met de cliënt en diens systeem (thuis en school) werkt u gedurende de training aan een begeleidingsplan dat helpt de emoties te reguleren.

In deze 2-daagse verdiepingscursus krijgt u naast achtergrondinformatie ook een kant-en-klaar lespakket om de training te kunnen geven. Theorie en praktijkopdrachten wisselen elkaar af.  Deze cursus wordt gegeven door Catharina van Klaveren van Kind en Therapiehond.

Accreditatie bij het AAI-register wordt aangevraagd.

Investering: €275,- p.p. exclusief BTW per twee dagen

Data: 13 en 27 november 2024

Van hulpvraag naar succesvolle en complete DAI interventie met de Karpa Koffer

(Geaccrediteerd bij AKR. ID nummer: 459864)

Voorwaarden;
Je hebt minimaal de DAI level 1 opleiding afgerond en hebt behoefte aan een set praktische tools om een passende, complete, DAI neer te zetten bij een hulpvraag.
Want hoe pak je dat aan? De cliënt heeft een hulpvraag, hoe zet je dit om in een goed traject?

Wij leren jou een goed intake gesprek te voeren zodat de hulpvraag bij aanvang duidelijk is. Daarna leer je doelen koppelen aan de hulpvraag. Vervolgens ga je de bijbehorende DAI oefeningen inzetten en leer je hoe je het traject goed kunt evalueren en afsluiten.

Een praktische verdiepingscursus die jou een duidelijk stappenplan biedt om een professionele en complete DAI interventie aan te bieden.
Je krijgt bij de cursus het "Karpa Koffer werkboek". Hierin staan veel DAI mogelijkheden beschreven voor diverse doelgroepen en hulpvragen. Zo kun je makkelijk bij iedere doelgroep/hulpvraag een passende DAI opzetten.
Geschikt voor een zeer brede doelgroep aan cliënten!
Of het nu gaat om het geven van psycho educatie met inzet van jouw hond of het werken aan sociale vaardigheden voor een cliënt met autisme, jongeren of juist volwassenen, voor elke doelgroep is een passende DAI te maken met behulp van dit werkboek.

De verdiepingscursus wordt gegeven door Karin van Staveren en Patricia Steeman van Karpa4Care. Beide dames hebben zeer ruim ervaring in het werken in de zorg voor met mensen met een (verstandelijke) beperking en helpen jou graag bij het professioneel neerzetten van een DAI traject. Dit is een verdiepingscursus zonder hond.

Meer informatie nodig ?
Je kunt contact opnemen via mail op info@karpa4care.nl of per telefoon op nummer 06-41655394.

Praktische informatie
De verdiepingscursus duurt twee dagen en wordt gegeven op 11 november en 25 november 2023.

De cursusdag duurt van 10:00 tot 16:00 uur en is inclusief lunch
De cursus in het voorjaar wordt gegeven in de praktijk van Karpa4Care in Nieuw-Vennep.
Eigen hond kan niet mee.
De investering voor deze cursus bedraagt € 275,- per persoon (exclusief BTW). Dit is inclusief werkboek en certificaat van deelname 

Verdiepingscursus ouderen (dementie)

Komt u met uw hond in het verzorgingstehuis? Dan is deze verdiepingscursus wat voor u!
Tijdens de verdiepingscursus van Dierondersteunende Interventie bij dementie gaan we dieper in op wat dementie nu net is. Wist u dat er verschillende fasen van dementie zijn?
We gaan aan de hand van een powerpoint deze fasen overlopen en kijken welke interventie bij welke fase past. Er worden heel wat ideeën gegeven en informatie gedeeld. Daarnaast wordt er beter gekeken naar de motoriek en de bewegingen en hoe u daar in uw interventie mee aan de slag kan gaan. Al deze zaken komen in de voormiddag aan bod. In de namiddag gaan jullie zelf aan de slag met praktijkvoorbeelden en kan u zelf ervaren hoe het is. Een goed gevulde dag dus!

Deze cursusdag is van 10u tot 15u en is met eigen hond.

De cursus wordt gegeven op het terrein van HSVA, sportpark Zielhorst 4, 3822 ZT Amersfoort (Noord-Holland).

Investering: €95,- p.p. exclusief BTW

Data: 2024

Do As I Do training

Met Do as I Do leren honden sneller, generaliseren ze meer en onthouden ze de geleerde actie langer dan met andere methodes. Totdat deze methode werd ontwikkeld, was het trainen van honden voornamelijk gebaseerd op individueel leren (associatief leren). De meest recente ethologische studies laten ons kennismaken met een innovatieve, vriendelijke en effectieve trainingsmethode gebaseerd op de natuurlijke aanleg van de hond.
Do as I Do is gebaseerd op de sociaal-cognitieve vaardigheden van honden, met name op hun aanleg om van mensen te leren. Met deze methode leren honden nieuw gedrag door hun baasjes te observeren en te imiteren.

We hebben voor deze Do as I Do cursus een uniek pakket samengesteld:
Donderdag 16 februari 19.00 - 21.00 zal gecertificeerde Do as I Do trainer Marco Ojeda een live online webinar geven over de Basistraining voor de Do as I Do. Voor je aan het officiële Do as I Do protocol kunt beginnen moet je hond namelijk 3 commando's alleen op verbale cue uitvoeren. En dit is lastiger dan je denkt Marco gaat in dat webinar in op waarom het zo belangrijk is dat je hond dit correct uit kan voeren en hoe je dat moet trainen.
Na het webinar hebben we een challenge. Iedereen kan nu thuis met zijn hond aan de slag met de 3 commando's op verbale cue. De eerste 10 combinaties die dit als eerste beheersen en denken dit correct te kunnen uitvoeren kunnen dit op een WhatsApp groep delen die na het webinar wordt geopend. Marco zal feedback geven op die filmpjes die iedereen dan kan zien zodat je daar ook van kunt leren. De eerste 10 combinaties die dit helemaal correct hebben uitgevoerd en beheersen mogen als demoteam aan het 2 daagse seminar van Claudia Fugazza meedoen. Als iemand zijn filmpje ingestuurd heeft en het niet correct blijkt uit te voeren dan komt dat plaatsje weer vrij voor een eventuele andere. Natuurlijk mag die combinatie nogmaals zijn filmpje insturen als die denkt dat het dan wel is gelukt. Iedereen die meedoet is uiteraard verder welkom om bij de seminars aanwezig te zijn! ( honden die meedoen aan het seminar wordt tevens van verwacht dat ze sociaal zijn naar mens en hond, 2 dagen seminar ook aankunnen, en kunnen werken rondom prikkels zonder zich teveel af te laten leiden )
Omdat alleen de basistraining al lastig is zal Mandy van Middelaar een Facebookgroep openen zodat iedereen zijn filmpjes kan delen en we van elkaar kunnen leren. Mandy zal vier keer live online komen om de globale problemen waar iedereen tegenaan loopt te bespreken. In die lives kunnen ook vragen worden gesteld. De live's zijn om de 2 weken van 19.30 t/m 20.30 op: 28/2, 13/3, 30/3 en 14/4
Dan hebben we op 29 en 30 april Do as I Do first level Seminar van Claudia Fugazza. Claudia komt speciaal uit Italië om dit te geven. Ze is de uitvinder/onderzoeker van de sociaal-cognitieve vaardigheden van honden! Claudia gaat d.m.v lezingen en in de praktijk laten zien hoe je het begin van de Do as I Do aanleert. De 10 geselecteerde honden die 3 commando's op verbale cue kunnen worden als voorbeeld gebruikt deze dagen. Dit beloven hele bijzondere dagen te worden!
Deze seminars duren de hele dag en vinden plaats in het Van Der Valk Hotel in Leusden, in het midden van het land. Je kunt als je van ver komt makkelijk in dit hotel een kamer reserveren en blijven slapen. Daarbij zijn honden in dit hotel welkom. Dus als je je hond mee wilt nemen, dan kan dat. Het is prachtig om te wandelen achter het hotel, er is een restaurant etc. ( De honden mogen alleen niet meedoen als ze niet geselecteerd zijn voor de seminars en mogen geen hinder veroorzaken bij de deelnemende honden ) . De hele dag (voor beide dagen) zal er drinken en fruit aanwezig zijn. Daarnaast zorgen we ook voor een heerlijke lunch.
* Als je al het Do as I Do protocol beheerst kun je een officieel examen aanvragen voor het first level certification. De kosten hiervoor bedragen 100 euro. Je kunt dit aanvragen via een mail op info@daiacademy.nl
Na deze gehele complete cursus ben je in staat de basis Do as I Do aan je hond te leren en zelf hiermee verder te trainen. Uiteraard zal de DAI Academy zorgen voor verdere leuke vervolgcursussen en praktijkdagen.
We zorgen voor vertaling van het engels naar het Nederlands voor de mensen die moeilijk engels kunnen.

Je investering is 299 euro exclusief BTW voor het gehele pakket!

Do as I do - trainingsdagen

Met Do as I Do leren honden sneller, generaliseren ze meer en onthouden ze de geleerde actie langer dan met andere methodes. Totdat deze methode werd ontwikkeld, was het trainen van honden voornamelijk gebaseerd op individueel leren (associatief leren). De meest recente ethologische studies laten ons kennismaken met een innovatieve, vriendelijke en effectieve trainingsmethode gebaseerd op de natuurlijke aanleg van de hond.
Do as I Do is gebaseerd op de sociaal-cognitieve vaardigheden van honden, met name op hun aanleg om van mensen te leren. Met deze methode leren honden nieuw gedrag door hun baasjes te observeren en te imiteren.

Op vrijdag 28 juli en vrijdag 11 augustus biedt Mandy je de kans om te komen meedoen met deze verdiepingscursus! Je kan aan deze trainingsdag(en) meedoen als je de workshopdagen in april mee hebt gevolgd maar ook als je eens wilt kennismaken met de Do as I Do methode! 
Er zullen vier momenten zijn dat je je kan inschrijven:
 • 24 juni 13u - 15u Nijkerk, Martina
 • 30 juni om 18.30 - 20.30 Nijkerk, Jennifer
 • 28 juli om 10u-12u Amersfoort, Mandy
 • 28 juli om 13u-15u Amersfoort, Mandy
 • 29 juli om 10u-12u Amersfoort, Mandy
 • 29 juli om 13u - 15u Amersfoort, Mandy
 • 4 augustus om 10u - 12u Amersfoort, Mandy
 • 4 augustus om 13u - 15u Amersfoort, Mandy
 • 4 augustus om 18.30 - 20.30 Nijkerk, Jennifer
 • 5 augustus om13u-15u Nijkerk, Martina
 • 11 augustus om 10u-12u Amersfoort, Mandy
 • 11 augustus om 13u-15u Amersfoort, Mandy
 • 8 september om 18.30 - 20.30 Nijkerk, Jennifer
 • 7 oktober om 13u - 15u Nijkerk, Martina
 • 20 oktober om 18.30 - 20.30 Nijkerk, Jennifer
Per groep kunnen er maximum 4 cursisten deelnemen. Prijs bedraagt €25 per persoon, exclusief BTW.

Internationaal AAI kamp (Polen)

!!!Dit wil je niet missen!!!
Internationaal AAI-kamp Polen
 TIJD: 24.06.2023 - 02.07.2023
 PLAATS: Centrum Szkoleń i Konferencji Geovita w Jadwisinie (Polen)

Het kamp is een fantastische gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, theoretische discussies te voeren en netwerken te ontwikkelen met beoefenaars uit verschillende Europese landen.
 EN OM INTERNATIONALE CERTIFICERING TE KRIJGEN!
 Laten we afspreken op het kamp
Profiteer van deze unieke kans. Want dit kamp helpt je een hoger DAI niveau te halen samen met je hond! ( Een niveau dat elke hond die ingezet bij educatie, coaching en in therapie met groepen een vereiste zou moeten zijn ) Maar is ook een geweldige kans voor beginnende teams die ervaring op willen doen en een hoop stageuren!

Internationel gecertificeerde trainers uit Polen, Nederland en Noorwegen zijn aanwezig.
Ze bereiden je voor op internationale professionele certificering.
________________________________________
PROGRAMMA:
Dagelijkse sessies worden gehouden:
Hondentraining: 4 uur
Workshops over verschillende gebieden van AAI - 2 uur
Toezichtvergaderingen bij AAI-werk - 1 uur
In totaal 50u
________________________________________
Vereisten:
- Engels op communicatief niveau
- voor de officiële certificering moet je een basis opleiding DAI hebben gedaan en moet je hond een PADA test gehaald hebben. ( PADA test kan ook daar ) Niet nodig voor als je alleen mee wilt doen voor de ervaring. Je hoeft geen geschikte hond te hebben!
________________________________________

WAAROM IS HET DE MOEITE WAARD?
1) 50 uur aan informatie en een gaaf progamma
2) Fantastische en professionele hondentraining elke dag.
3) Geweldige kans om uw ervaringen te delen.
4) Vrije tijd aan het super meer!
5) Beste gelegenheid om AAI-professionals, beoefenaars, beginners en liefhebbers te ontmoeten.
6) je mag meerdere honden meenemen voor dezelfde prijs!
________________________________________
PRIJS - VERSCHILLENDE VARIANTEN
Vroegboekregistratie 850 EUR
Trainingsweek: 899 EUR
Trainingsweek en certificering ( pada test en examen) : 949 EUR
PRIJS IS INCLUSIEF:
Alle seminaries, workshops, supervisie
Accommodatie in kamer
Maaltijden
Het is mogelijk om iemand mee te nemen tegen alleen hotelkosten
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@daiacademy.nl
Dit is werkelijk een te gave ervaring die je niet wilt missen!