Verdiepingscursussen

De DAI Academy geeft verschillende opleidingen, cursussen en hondentrainingen gericht op DAI. We hopen de komende jaren steeds meer leuke cursussen en hondentrainingen te kunnen aanbieden. Heeft u zelf een leuk idee voor een cursus of opleiding of wilt u graag met ons samenwerken? Neem dan gerust contact met ons op.

Wilt u graag deelnemen aan een cursus? U kunt gemakkelijk inschrijven door te boeken en betalen via onze webwinkel of door een mail te sturen naar het aangegeven e-mailadres.

Seminars van Claudia Fugazza

Heeft u interesse in social learning bij honden? Dan mag u dit evenement niet missen! Van 7 t/m 10 juni komt Claudia Fugazza weer naar Nederland. Ze zal verschillende boeiende en unieke seminars geven!

Zaterdag 8 juni: The dog’s mind

Hoe heeft de evolutionaire en ontwikkelingsgeschiedenis van de hond met mensen de geest van de hond gevormd? En hoe komt het dat honden bepaalde sociaal-cognitieve vaardigheden bezitten waarvan men dacht dat ze uniek menselijk waren? "De aanleg om sociaal te leren, verschillende soorten geheugen, zelfbewustzijn, bewustzijn van eigen acties en die van anderen, het leren van talen en de ontwikkeling van sociaal-cognitieve vaardigheden bij puppy’s..." In dit seminar zullen we deze en meer ONTDEKKINGEN bespreken die onlangs zijn onderzocht door wetenschappers die zich bezighouden met de cognitie van honden. "Het is een ‘niet te missen’ evenement voor alle professionals die met honden werken, maar ook voor geïnteresseerde eigenaren en hondenliefhebbers."

Kunt u er niet live bij zijn deze dag? Maar wilt u wel graag vanuit huis de seminar volgen? Dat kan! U kunt de Seminars live volgen via Zoom en tot 7 dagen na de seminars terugkijken!


Locatie: Leusden, Theo Meijer Sport 10.00 - 17.00 - Online met 7 dagen terugkijken
Investering: 195,- euro Inclusief BTW, luxe lunch, hele dag drinken en vers fruit
Taal: Engels

Zondag 9 juni: Social learning Puppy’s

Wij vinden dat het tijd is om rekening te houden met de natuurlijke aanleg van honden wanneer we ze trainen! "Deze experimentele workshop is bedoeld om ethologisch georiënteerde trainingsprocedures te ontwikkelen voor het trainen van puppy’s op basis van hun aanleg voor sociaal leren." De theorie wordt geleid door Dr. Fugazza zelf. Zij zal de meest recente wetenschappelijke resultaten over sociaal leren bij puppy’s toelichten. Vervolgens wordt alles met demonstratiepuppy's in een live praktijk omgezet!

Kunt u er niet live bij zijn deze dag? Maar wilt u wel graag vanuit huis de seminar volgen? Dat kan! U kunt de Seminars live volgen via Zoom en tot 7 dagen na de seminars terugkijken!


Locatie: Leusden, Theo Meijer Sport 10.00 - 17.00 - Online met 7 dagen terug kijken
Investering: 195,- euro Inclusief BTW, luxe lunch, hele dag drinken en vers fruit
Taal: Engels

Net zo enthousiast geworden als wij? Geef u dan op via e-mail: doasidonederland@gmail.com. Wilt u beide seminars bijwonen? Dan kunnen we u 2 dagen seminars aanbieden voor 375,- inclusief BTW! Kijk voor meer informatie over Claudia Fugazza op: https://www.doasido.it/

Werken aan emotieregulatie met inzet van een hond

Veel kinderen en jongeren hebben moeite met het reguleren van hun emoties. Al dan niet als gevolg van psychiatrische problematiek en/of een (licht) verstandelijke beperking.

Wilt u graag meer weten over emotieregulatie en de mogelijkheden om de hond in te zetten bij een training gericht op deze problematiek? Dan is deze verdiepingscursus iets voor u.
Samen met de cliënt en diens systeem (thuis en school) werkt u gedurende de training aan een begeleidingsplan dat helpt de emoties te reguleren.

In deze 2-daagse verdiepingscursus krijgt u naast achtergrondinformatie ook een kant-en-klaar lespakket om de training te kunnen geven. Theorie en praktijkopdrachten wisselen elkaar af.  

Investering: €275,- p.p. exclusief BTW per twee dagen, inclusief Lunch, koffie/thee
Docent: Catharina van Klaveren van Kind en Therapiehond
Data: 13 en 27 november 2024
Inschrijven: U kunt zich inschrijven door een mail te sturen naar info@kindentherapiehond.nl
Groepsgrootte: Maximum 6 personen

Werken aan faalangst met de inzet van honden

Wilt u graag meer weten over faalangst en de mogelijkheden om de hond in te zetten bij een training gericht op deze problematiek?

In deze 2-daagse verdiepingscursus krijgt u naast achtergrondinformatie ook een kant-en-klaar lespakket om de training te kunnen geven. Theorie en praktijkopdrachten wisselen elkaar af.  

Investering: €275,- p.p. exclusief BTW per twee dagen, inclusief Lunch, koffie/thee
Docent: Catharina van Klaveren van Kind en Therapiehond
Data: 6 en 20 maart 2024
Inschrijven: U kunt zich inschrijven door een e-mail te sturen naar info@kindentherapiehond.nl
Groepsgrootte: Max 6 personen

Angst voor honden, 'special
needs' – online

De bijscholing Angst voor honden 'Special needs' is voor iedereen die met mensen met een speciale behoefte werkt of mensen met angst voor honden begeleidt of wil begeleiden. Wilt u graag mensen (met een speciale behoefte) beter kunnen begeleiden met hun hondenangst of wilt u gewoon meer weten over Angst voor honden bij mensen met 'Special Needs'? Dan is deze cursus wat voor u!

Bij uw aanmelding voor deze cursus krijgt u een link naar een filmpje waar alle theorie uitgebreid wordt uitgelegd. De gebruikte powerpoint krijgt u toegestuurd via e-mail. Daarnaast krijgt u een uur een online consult om vragen te kunnen stellen en de theorie te bespreken.

Data: Elk moment te starten in overleg

Docent: Mandy van Laar

Investering: €65,- p.p. inclusief BTW.

R.I.E.C.H. ®

R.I.E.C.H.® staat voor Ruimte, Ik/jezelf zijn, Erkenning, Communicatie en Hiërarchie. Vijf onderdelen die stap voor stap doorlopen kunnen worden om van daaruit tot de kern te geraken. Door R.I.E.C.H.® leren mensen echt inzicht te krijgen in waar bepaalde problemen – bewust of onbewust – of bepaalde frustraties vandaan komen en kunnen ze er doelgericht aan werken om zelf dingen te veranderen. U kunt de persoon helpen om de juiste handvatten te kiezen met betrekking tot bijvoorbeeld de juiste trainingstechnieken voor de hond of de manier van communiceren of misschien net hoe hij zich toont en op(en)stelt ten opzichte van de wereld.

We hebben een prachtig werkboek R.I.E.C.H.® dat u alleen bij ons kunt bestellen, gebaseerd op de R.I.E.C.H.® werkwijze van Mandy van Laar. Deze werkmap is uitgeschreven door Tine Arets en telt maar liefst 108 pagina's. De map staat vol met praktische opdrachten die makkelijk en direct te gebruiken zijn voor meer verdieping bij het inzetten van uw hond in DAI, voor kynologisch instructeurs en iedereen die graag dieper en verder wil kijken waar de oorsprong/kern van de relatie met zijn dier ligt en wil begrijpen. Door middel van het werkboek kunt u zelfstandig aan de slag met de R.I.E.C.H.® werkwijze. Wilt u meer verdieping over de R.I.E.C.H.® werkwijze of wellicht een praktijkdag bijwonen of organiseren? Dan kunt u contact opnemen met Tine Arets van Therapy4Dogs voor de mogelijkheden.

Bestellen werkmap  R.I.E.C.H®: via de webshop, 22,50,- euro inclusief 9% BTW, exclusief verzendkosten

Aanvragen praktijkles  R.I.E.C.H® werkwijze:  info@therapy4dogs.be

Pijn bij honden deel 1 en 2

Wist u dat u zelf al veel kunt doen en zien bij uw hond als het gaat over pijn bij honden? Door uw hond goed te leren observeren en af en toe filmpjes te maken van het gangwerk, kunt u zelf informatie ontdekken of sneller de alarmbellen laten afgaan als u iets afwijkends ziet. Wist u daarbij dat pijn bij honden veel vaker voorkomt dan u zou denken? Een kleine verandering in gedrag, lichaamstaal of bepaalde signalen die anders zijn dan normaal kunnen u al een indicatie geven, waardoor u snel in actie kunt komen!

Tijdens de bijscholing 'Pijn bij honden' deel 1 gaan we hier dieper op in. Door middel van onder andere het aftasten, navoelen en filmen van het bewegingspatroon van de hond, gaan we onze eigen hond beter leren kennen. Zeker voor honden die ingezet worden in dit werkveld is het extra belangrijk dat u pijn extra snel signaleert!


Investering:
€125,- exclusief BTW, inclusief lunch
Data: 25 januari en 12 april 2025
Locatie: HSVA Amersfoort
Docent: Saskia Dijkhuis van hondenpijn.nl 
Aantal deelnemers: 4 deelnemers samen met hun hond
Aanmelden: Stuur een e-mail naar scmdijkhuis@gmail.com

Vanwege de grote belangstelling en de enorme hoeveelheid informatie die er te geven is over Pijn bij Honden, kan de workshop Pijn bij Honden op aanvraag uitgebreid worden met een vervolg ( deel 2 ).
De vervolgworkshop deel 2 zal 3 uur duren. We starten met het behandelen en bespreken van de verschillende methoden (regulier&complementair) die er zijn om pijn te bestrijden/behandelen. Ook is er weer aandacht voor het praktische gedeelte, dat 2 uur zal duren. Vooral het praktische gedeelte is nu ruimer opgezet, zodat alle tools en oefeningen ruimschoots aan bod komen. Ook dit 2e deel neemt u deel met uw eigen hond en is alleen te volgen als u deel 1 heeft gevolgd.

Investering:  €67,50 exclusief BTW

Data en aanmelding: Op aanvraag door een e-mail te sturen naar scmdijkhuis@gmail.com

Wat zegt mijn hond - alles over lichaamstaal

Heeft u een hond en zou u graag meer te weten komen over zijn gedrag en lichaamstaal? Dan is deze bijscholing zeker iets voor u!
De docent staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Aan de hand van een presentatie worden er foto’s en filmpjes getoond en wordt er u verteld waar u op kan letten als u naar de lichaamstaal van uw hond kijkt.
Ook wordt er stilgestaan bij de verschillende emoties die het vaakst voorkomen bij honden: angst, spel en agressie. Waaruit bestaat het verschil en hoe kan u dat in een oogopslag herkennen? Welke signalen laat een hond allemaal zien en wat betekenen ze?

Heeft u zelf vragen, dan is er ook tijd om deze te stellen. Indien gewild mag u vooraf uw foto’s en filmpjes doorsturen zodat deze tijdens de workshop bekeken en besproken kunnen worden.

Dit is een online lezing, maar ook een lezing op locatie.  Indien u online volgt, tien minuten voor de start een link doorgestuurd (hou uw mail dus goed in de gaten of stuur ons een berichtje een kwartier vooraf). U heeft voor het online volgen geen webcam nodig. Een microfoon is handig, maar niet noodzakelijk. Het is ook mogelijk de lezing tot 2 weken na de data achteraf terug te kijken als u niet life aanwezig kunt zijn!
Dit is een cursus zonder hond, maar is wel erg interactief. De cursus duurt 2,5u tot 3u.

Investering: €40,- p.p. inclusief BTW
Docent: Tine Arets van Therapy4Dogs.be
Aanmelden: Door een mail te sturen naar info@therapy4dogs.be
Locatie: Rouwleed 29, Beerse, België of Online
Data: 5 februari om 19.00, 4 mei 14.00 22 september 14.00

Workshop Trainbaar of Karakter?

Wilt u meer weten over karaktereigenschappen van honden, de PADA-test of training van een hond voor DAI? Dan is dit een waardevolle workshop om in te huren bij uw organisatie, zodat we u kunnen informeren en u in de praktijk kunnen zien hoe wij dit aanpakken. Want wat is karakter en wat is trainbaar? Veel mensen beweren dat u alle 'problemen' uit een hond kunt trainen. Maar niet alles is trainbaar; u heeft namelijk ook nog te maken met het karakter van de hond. Toch kunt u bijvoorbeeld onzekerheid niet 'weg'trainen, maar u kunt met behulp van training wel uw hond leren om beter met moeilijke situaties om te gaan. In deze workshop van 2,5 uur neemt Mandy van Laar u mee in een stukje karaktertest vanuit PADA en wat u daarna kunt trainen om uw hond bijvoorbeeld voor te bereiden op het DAI vak. U leert hoe u onzekere honden kunt helpen de wereld beter te vertrouwen en hoe u uw hond impulscontrole aanleert in het geval hij bijvoorbeeld erg enthousiast is. Deze interactieve workshop wordt ondersteund door de honden van Mandy zelf.

Investering: €175 inclusief BTW, exclusief reiskosten
Data: Op aanvraag zodat we die in kunnen plannen
Docent: Mandy van Laar met ondersteuning van haar drie honden
Aanmelden: Via de webshop

Kijk en Vergelijk

Zou u graag willen zien hoe andere gecertificeerde Dog Assisted Interventions Teams te werk gaan? Of kunt u geen stage-uren vinden voor de opleiding verdieping Dog Assisted Interventions Advanced/Expert? Dan is de bijscholing 'Kijk en vergelijk' wat voor u.

Wij hebben verschillende Dog Assisted Interventions teams gevolgd tijdens een sessie en deze geheel van het begin tot het einde opgenomen. We hebben filmpjes van verschillende doelgroepen en interventies. Door mee te kijken met een ander kunnen we veel van elkaar leren. Na elk filmpje bespreken we met de groep wat we hebben gezien en hoe u bepaalde situaties zelf zou aanpakken.

Investering: €75,- p.p. inclusief BTW, inclusief lunch
Locatie: Amersfoort, HSVA
Data:  23 maart en 26 oktober 2024 van 10.00 - 15.00
Aanmelden: via de webshop
Docent: Saskia Dijkhuis van Hondenpijn.nl
Aantal deelnemers: Maximum 8 deelnemers
Let op, dit is een cursus zonder hond

Tweedaagse "Effectief coachen in het honden-/DAI-werkveld', aan de slag met coaching

Ontwikkel uw coachingvaardigheden met onze unieke tweedaagse workshop: "Effectief Coachen in het Honden-/DAI-werkveld" met gedragsdeskundige Suzan Vlaming-Kikkert! Bent u een kynologisch instructeur, gedragstherapeut, of werkt u met honden in het DAI-werkveld? Wilt u uw coachingsvaardigheden naar een hoger niveau tillen en uw cursisten of cliënten nog diepgaander helpen? Dan is deze cursus absoluut iets voor u!

 Wat kunt u verwachten tijdens deze interactieve tweedaagse workshop op 8 en 9 maart 2024, van 10.00 tot 15.00 uur?
 Leer de basis van een effectieve coaching:

  • Ontdek hoe u de juiste vragen stelt en het proces bij de coachee laat, zonder in uw eigen agenda te vervallen.
  • Oefen waardevolle gesprekstechnieken die direct toepasbaar zijn in uw werk.
  • Verfijn uw observatievaardigheden tijdens coachingsessies.
 Verrijk uw sessies met nieuwe oefeningen:
Ontvang praktische tools die u direct kunt inzetten bij uw eigen sessies.
 Diep de polyvagaal theorie uit en pas het toe (met honden):
Leer hoe u deze theorie kunt integreren in uw werk met honden voor een nog diepere verbinding.

 Docent: Suzan Vlaming-Kikkert

  • Een gepassioneerde en gedreven gedragsdeskundige voor honden.
  • Ervaren in het trainen en begeleiden van emotionele ondersteuningshonden.
  • Equine assisted coach en therapeut.
Investering: €179,- p.p. inclusief BTW, inclusief lunch
Locatie: Rouwleegd 29, Beerse, België
Data:   16 en 17 augustus 2024 van 10.00 - 15.00
Aanmelden: Stuur een e-mail naar info@therapy4dogs.be
Aantal deelnemers: Maximum 6 deelnemers
Let op, dit is een cursus zonder hond

Investering: €179,- p.p. inclusief BTW, inclusief lunch
Locatie: AHC, Alphen aan den Rijn
Data: 2 en 3 november van 10.00 - 15.00
Aanmelden: Stuur een e-mail naar info@kindentherapiehond.nl
Aantal deelnemers: Maximum 6 deelnemers
Let op, dit is een cursus zonder hond

Hecht je maar aan niemand, van hechtingen krijg je littekens

(over hechtingsproblematiek, trauma en de inzet van je hond)

Deze training bestaat uit 3 lesdagen waarbij u als deelnemer meer inzicht krijgt in wat trauma is en welk effect het heeft op het brein en de verschillende gehechtheidsrelaties. Als deelnemer leert u meer over de effecten van complex trauma en welke impact het kan hebben op verschillende leefgebieden, zoals het dagelijks leven en het aangaan van relaties van uw cliënt met hechtingsproblematiek en/of trauma. U als begeleider van deze cliënten leert hoe u uw hond hierbij kunt inzetten.

Deze training bevat niet alleen maar theorie; er zullen ook momenten zijn van zelf ervaren, oefeningen en gezamenlijke gesprekken over het onderwerp, dit alles samen met uw hond. Aan het einde van de training hebben de deelnemers kennis en handvatten opgedaan rondom trauma en is er meer inzicht verkregen over hechtingsproblematiek, een trauma sensitieve samenleving, en hoe u uw hond hierbij kunt inzetten.

Bij deze cursus krijg je GRATIS het boek Emoties zien bij honden! Verder is er nog verplichte literatuur: Doggytaal - Lili Chin, U hond fysiek en mentaal in balans deel 1 - Sam Turner, van kwetsuur naar litteken - Nicole Vliegen. 

Docenten:  Suzan Vlaming-Kikkert en José Arkink

Investering: De cursus kost EENMALIG voor de Try-out €395 p.p. exclusief BTW, inclusief lesmateriaal, lunch en het boek Emoties zien bij honden. Daarna  €450 p.p exclusief BTW

Data en locatie: Try - out: 31 mei, 1 juni en 5 juli HSVA, Amersfoort.  16,17 en 24 november AHC, Alphen aan den Rijn

Inschrijven: Door een e-mail te sturen naar clinidogs@gmail.com

Selectie van de juiste hond voor DAI - een goede start

Hoe selecteert u een hond met de juiste potentie om te gaan werken in DAI? Daar leer je tijdens deze cursus meer over. Deze bijscholing is interessant voor professionals, hondentrainers, fokkers en mensen die al werken of willen starten met werken in DAI.

Een goed begin is het halve werk. En dat start bij een goede intake en uiteenzetting van de behoeftes van de klant of diegene die met de therapiehond gaat werken. Daarna wordt er gekeken naar het uitzoeken van een goede fokker en dan natuurlijk het juiste pupje. Vergeet ook niet de keuze van het ras. Met welke facetten houdt u rekening bij de keuze van een ras? Zijn er rassen meer of minder geschikt?

Maar hoe doet u dat, hoe gaat u het best te werk? We geven u een kijkje in hoe wij dat doen en welke stappen u hier zelf in kunt nemen. Deze cursusdag is zeer aanbevolen voor elke fokker die therapiehonden levert en voor eenieder die in deze sector werkt. Na aanmelding krijgt u een link toegestuurd waarin u de gehele lezing kunt volgen op uw eigen tijd.Docent:  Suzan Vlaming-Kikkert van Clinidogs.com
Investering: De cursus kost €80 p.p. exclusief BTW, inclusief lesmateriaal.
Data en locatie: on demand, wanneer u zelf wilt!
Inschrijven: Door een e-mail te sturen naar clinidogs@gmail.com