Opleiding Dog Assisted Interventions - basis

( ID nummer 399264 )

Bent u geïnteresseerd en geïnspireerd geraakt in het werk van Dog Assisted Interventions en heeft u zelf ook een hond waarvan u denkt dat hij/zij geschikt is voor dit vak? Volg dan de opleiding Dog Assisted Interventions en ontdek wat u samen met uw hond voor andere kunt betekenen.

De opleiding van DAI Academy is één van de eerste opleidingen die geaccrediteerd is bij het AKR waarbij de opleiding langs de ISAAT /ESAAT /IAHAIO meetlat werd gelegd en als erkende opleiding level 1/2 (basis/advanced) werd bestempeld. Dat betekent dat wij voldoen aan alle nieuwe eisen die vanuit Europa gesteld worden. Bij het slagen van deze opleiding kunt u een aanvraag doen om in het AAI-register te komen.

In deze opleiding Dog Assisted Interventions - basis leert u uw eigen hond in te zetten bij verschillende interventies. Dit kan bijvoorbeeld zijn om straks als bezoekteam aan de slag te gaan bij verzorgingstehuizen of andere instellingen. Maar deze opleiding is ook uitermate geschikt als mooie basis voor het professioneel inzetten van uw hond op uw werk als coach, psycholoog, leraar, fysiotherapeut, etc.

Onderwerpen die in de opleiding "Dog Assisted Interventions - basis" aan bod komen:

 • Basisprincipes DAE/DAA/DAT/DAC

 • Fysiologie en ethologie

 • Psychologie
 • Opvoeding en training van de hond
 • Uw hond leren kennen via R.I.E.C.H
 • Welzijn, veiligheid en zorg
 • EHBO voor honden
 • Spelletjes en spulletjes
 • AAI opzetten en uitvoeren
 • Wetgeving en Ethiek
 • Communicatieve vaardigheden

In deze opleiding gaat het enerzijds over praktische toepassingen en interventies met honden op diverse terreinen van gezondheidszorg, welzijn en onderwijs. Anderzijds ligt de focus op uw unieke hond en op jullie als team. Welke rol kan uw hond hebben in uw eigen beroepsuitoefening? Maar ook: hoe kun u als team DAI (handler/hond) samenwerken met een professional en aan gestelde doelen werken met uw hond? Hoe en op welke manier kunt u de hond inzetten? Wat past bij uw hond? Welke voorwaarden moet en kunt u scheppen voor uw hond, zodat hij zo plezierig mogelijk zijn werk kan doen? Cursisten gaan vooral zelf aan de slag met thema’s, doelstellingen en technieken en voeren deze ook praktisch uit. Werkvormen zijn: theorie, film-/fotomateriaal, casuïstiek, simulatie/rollenspel, aandacht voor materialen, uitvoeren van (praktijk)opdrachten.

 

Dus heeft u een leuke, vriendelijke en sociale hond van minimaal 9 maanden bij aanvang van de opleiding en wilt u graag andere mensen helpen? Vraag dan een intake/kennismakingsgesprek op één van onze intakedagen aan waarbij we uw hond testen om te zien of hij/zij geschikt is voor dit werk. Als uw hond geschikt wordt bevonden en u voelt zich op uw gemak bij de DAI Academy, dan mag u meedoen aan de 7-daagse opleiding. De intake/kennismaking duurt ongeveer 3 kwartier per persoon en kost €50,- exclusief BTW. Mocht u niet kunnen op deze dagen, neem dan even contact met ons op voor een andere oplossing.

De zevendaagse opleiding wordt verspreid over 4 maanden waarin u veel praktijkopdrachten krijgt om thuis mee aan de slag te gaan met uw eigen hond. De eerste lesdag zal online gegeven worden van 10.00 t/m 13.00. Alle andere dagen zijn praktijkdagen die gegeven worden op onze locatie in Amersfoort (NL), Alphen aan de Rijn (NL) of Beerse (BE) van 10.00 t/m 15.00 waar u aan de slag gaat met uw hond onder begeleiding van twee praktijkopleiders. We hebben 8 filmpjes met in totaal 5,5 uur aan theorie die u in uw eigen tijd kunt bekijken. Er is een intensieve begeleiding vanuit de DAI Academy om u als team klaar te stomen voor dit prachtige werk. We werken in kleine groepjes van ongeveer 6 combinaties en de theorie en praktijk wisselen elkaar steeds af. Omdat u het werk uiteindelijk met uw eigen hond moet doen wordt verwacht dat u alle praktijkdagen uw hond meeneemt naar de opleiding, het draait tenslotte om jullie als team.

Uw lesmap en de lunch op de praktijkdagen zitten bij de opleiding inbegrepen. Andere verplichte literatuur is het boek "Luister naar mij" van Tricia Hollingshead. Wij raden zelf ook het boek "kalmerende signalen" van Turid Rugaas en de boeken "een hondenleven fysiek en mentaal in Balans 1 en 2" van Sam Turner aan om te lezen voor u aan de opleiding begint.

U sluit de opleiding af met een portfolio, een praktijk- en een theorie-examen op opleidingsdag 7. Na de opleiding krijgt u een diploma om te kunnen laten zien dat u de basis beheerst van "Dog Assisted Interventions - basis" en kunt u zich laten registreren bij het AAI-register met 21 accreditatiepunten.

Aan de hand van het examen "Dog Assisted Interventions - basis" krijgt u advies om wel of niet door te gaan met "DAI advanced". Professionals die hun hond inzetten op hun werk worden sowieso aangeraden door te gaan met de advance opleiding om zo verdieping te krijgen voor hun specifieke vakgebied. Meer over de opleiding "Dog Assisted Interventions - advanced" vindt u hier.  

Investering: €50,- excl BTW voor intake; €995,- excl BTW voor opleiding 

Data: 2023

Maandag groep:  - 30/1, 20/2, 13/3, 3/4, 17/4, 8/5, 5/6    Opleiding Dog Assisted Interventions - level 1        Amersfoort VOL

Vrijdag groep 2: -  3/2, 24/2, 17/3, 31/3, 21/4, 26/5, 16/6   Opleiding Dog Assisted Interventions - level 1     Amersfoort
Zaterdag groep: -  28/1, 18/2, 11/3, 25/3, 15/4, 13/5, 3/6      Opleiding Dog Assisted Interventions - level 1     Amersfoort VOL
Woensdag Alphen: - 1/2, 22/2, 15/3, 5/4, 19/4, 17/5, 7/6      Opleiding Dog Assisted Interventions - level 1   Alphen aan den Rijn VOL
Woensdag België: - 25/1, 15/2, 8/3, 29/3, 12/4, 10/5, 31/5   Opleiding Dog Assisted Interventions - level 1   Merksplas/Beerse, België VOL