Mandy van Laar

Ik ben Mandy van Laar en de eigenaar van de DAI Academy. 

Mijn passie voor honden is terug te vinden in de hondensporten die ik altijd beoefend heb en de vele opleidingen en cursussen die ik omtrent honden op allerlei gebieden heb gedaan. 

Als kind groeide ik op tussen honden, deed mee aan wedstrijden, liet buurthonden uit en zette mij in voor de dierenbescherming. In 2010 heb ik de opleiding diermanagement afgerond en in 2011 die van paraveterinair en Kynologisch instructeur en gedragstherapeut. Mijn stages voor paraveterinair zocht ik op het gebied van honden.

Bij 't Roedelhof in België leerde ik van Wini Segers te werken met therapiehonden en mensen met een beperking. Daar viel echt het kwartje! Wat honden allemaal kunnen betekenen voor mensen was geweldig!

Ik heb een broer met ADHD. Daarnaast heb ik zelf autisme en ben hierdoor dus eigenlijk een ervaringsdeskundige. Elk jaar laat ik mij verder bijscholen in verschillende disciplines zoals Dog Assisted Coach, begeleider Angst voor Honden, specialisatie Autisme, Hoopers, Instructeur hersenwerk etc.

Vanaf 2016 geef ik diverse cursussen en opleidingen omtrent het inzetten van honden in de zorg, maar ook ter versterking van de band tussen baas en hond. Ik heb altijd wel nieuwe ideeën en heb een vooruitkijkende blik waardoor de cursussen/opleidingen/trainingen altijd op het juiste moment te volgen zijn.

In 2019 werkte ik samen met het Instituut Voor Antrozoölogie om erkenning voor het vak Dog Assisted Interventions te krijgen en gezamenlijke regels op te stellen om het vakgebied nog veiliger en effectiever te maken. 

Op dit moment ben in internationaal bezig om de PADA testen verder te ontwikkelen en werk ik voor de ICOFA-Community. 

Ik sta in voor het behoud van kwaliteit, veiligheid en bijscholing van de alle DAI cursisten van de DAI Academy. Ik ben altijd bezig met de juiste samenwerkingen te vinden tussen verschillende organisaties en mensen door hun kwaliteiten te bundelen. Het is mijn passie om mensen te laten 'groeien' en het beste uit zichzelf ( en hun hond ) te laten halen. Daar krijg ik zo veel energie van!

Met mijn eigen honden hoop ik andere te inspireren net zoals mijn honden mij hebben geïnspireerd! Ik zet mijn honden regelmatig in bij de opleidingen/workshops en bijscholingen en je zal ze regelmatig terugvinden in vele filmpjes. Op mijn facebookpagina Mandy van Laar kun je mijn avonturen met de honden volgen.