DAI aanvullende hondentrainingen

De DAI Academy geeft verschillende opleidingen, cursussen en hondentrainingen gericht op DAI. We hopen de komende jaren steeds meer leuke cursussen en hondentrainingen te kunnen aanbieden. Heeft u zelf een leuk idee voor een cursus of opleiding en wilt u graag met ons samenwerken? Neem dan gerust contact met ons op.

Wilt u graag deelnemen aan een cursus? U kunt gemakkelijk inschrijven door te betalen via onze webwinkel of door een mail te sturen naar het aangegeven e-mailadres.

Hondentraining in "Balans"

Voor teams die samen gaan werken is het bijzonder waardevol om goed op elkaar afgestemd te zijn en te zien of je teamgenoot goed in zijn lijf zit. Daarnaast is de bewustwording van uw eigen houding en de invloed hiervan op uw hond ook waardevol om te weten.

Wat leer je bij deze workshop?

In deze workshop gaan we met verschillende materialen en voorwerpen met de balans van uw hond aan de slag. U leert beter kijken naar uw hond en wat uw eigen lichaamshouding doet ten opzichte van wat uw hond laat zien. In deze workshop gaat het niet om goed of fout, maar om leren kijken naar wat het lichaam van uw hond laat zien en hoe u de bespiering en het lichaamsbewustzijn kan verbeteren. Een betere balans heeft ook invloed op het zelfvertrouwen van uw hond.

Als u het lichaam van uw hond beter leert kennen en ziet hoe hij beweegt en wat zijn voorkeuren zijn, dan is het ook makkelijker voor u om te zien wanneer hij niet helemaal goed in zijn vel zit of eventueel pijn heeft.
 
Een gedeelte van de oefeningen doet iedereen met zijn hond tegelijk en een aantal doen wij om de beurt. Door mee te kijken met andere teams leert u  namelijk ook heel veel.

 • Docent: Martina Thomas van stipaandehorizon.nl
 • Investering: €75,- p.p. inclusief BTW, met koffie/thee
 • Aantal cursisten: Maximum 4
 • Aanmelden: Via de webshop
 • Data:  13/4 (HSVA Amersfoort), 22/6 (HSVA Amersfoort), 9/11 (Theo Meijer Sport Leusden )van 13.00 t/m 15.00

Do as I Do hondentrainingen

Wist u dat in andere landen de Do as I Do methode dagelijks wordt ingezet bij DAI sessies? Doordat de hond synchroniseert met de cliënt komen er extra gelukshormonen vrij! Daarbij kunt u met deze methode werken aan zelfvertrouwen, zelfstandigheid, creativiteit en samenwerking.

Met Do as I Do leren honden sneller, generaliseren ze meer en onthouden ze de geleerde actie langer dan met andere methodes. Totdat deze methode werd ontwikkeld, was het trainen van honden voornamelijk gebaseerd op individueel leren (associatief leren). De meest recente ethologische studies laten ons kennismaken met een innovatieve, vriendelijke en effectieve trainingsmethode gebaseerd op de natuurlijke aanleg van de hond. Do as I Do is gebaseerd op de sociaal-cognitieve vaardigheden van honden, met name op hun aanleg om van mensen te leren. Met deze methode leren honden nieuw gedrag door hun baasjes te observeren en te imiteren.

Tijdens de Do as I Do workshops wordt u begeleid om uw hond te leren hoe u het Do as I Do protocol moet aanleren in alle fases. Van de foundation tot en met fase 2 waarbij de hond u straks echt kan imiteren en u een echt officieel examen kan doen!

Investering: 55,- euro inclusief BTW en koffie/thee
Locatie: Hondwikkeling, Nijkerk
Docent: Martina Thomas
Aanmelden: Aankopen via de Webshop
Aantal deelnemers: Max 4 cursisten samen met hun hond
Data: 24/2, 23/3, 4/5, 20/7, 21/9, 19/10, 16/11, 14/12 van 13.30 t/m 15.30
Kunt u deze data niet? Kijk dan op www.wijsmethonden.nl bij onze collega Jennifer Batterink voor meer data en tijden. 
Ook zijn wij 3 en 5 mei te vinden met leuke Do as I Do workshops op het Animal Event!

Do as I Do examen
Heeft u het Do as I Do protocol onder de knie? Dan kunt u deelnemen aan een officieel examen op vrijdag 7 juni!
Aan dit examen kunt u deelnemen als uw hond het hele Do as I Do protocol kent. Uw hond zal door Claudia Fugazza zelf worden getest op het imiteren van 6 verschillende gedragingen naar keuze. Ook zal ze één nieuwe gedraging vragen die de hond nog niet kent. Voorafgaand aan de praktijk volgt een theorie-examen over het Do as I Do protocol. Als u slaagt voor dit examen krijgt u een officieel Do as I Do certificaat! Ook zou u na dit examen door mogen gaan voor Do as I Do instructeur. We hebben maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus geef je snel op!
Locatie: Nijkerk, Hondwikkeling
Investering: 175,- euro inclusief BTW
Taal: Engels met vertaling

Do as I Do seminars
Heb jij interesse gekregen in 'social learning' bij honden? Dan mag je ook het volgende evenement niet missen!
Van 7 t/m 10 juni komt Claudia Fugazza weer naar Nederland en ze zal weer verschillende seminars geven over wetenschappelijke onderzoeken bij honden, 'social learning bij pups 'en Do as I Do examens afnemen. Kijk voor meer informatie bij de cursussen.

Puppyinstuif

Heeft u een pup/jonge hond (tot 1 jaar) die u in wilt gaan zetten voor DAI? Vanaf dat uw hond 12 weken is kunt u zich aanmelden voor de puppy-instuif, die door Martina Thomas in Leusden en door Catharina van Klaveren in Alphen aan den Rijn gegeven wordt. De groep bestaat uit maximaal 4 cursisten en duurt ongeveer 60 minuten. Investering: €35,- euro inclusief BTW per les.

De puppy instuif bestaat uit verschillende mogelijkheden:

 • Een belevingscircuit: Hier ontmoet u samen met uw hond allerlei situaties die u in het werkveld ook tegen kan komen. Bijvoorbeeld kennismaken met een persoon in een rolstoel, via een auto plankje op- en aflopen van een tafel, vreemde voorwerpen bekijken (micky mouse/pop), kennismaken met geluid, zoek de baas spel, honden ruil, op een bed klimmen etc.
 • Pup themalessen: hierbij gaan we in kleine groepen speciale vaardigheden oefenen zoals diverse manieren van kennismaken met cliënten, samenwerken met iemand anders dan de eigen handler, hoe gaat u om met prikkels, impulscontrole etc.  

BELEVINGS-CIRCUIT

20 april - 12u30 (Alphen) - belevingscircuit

16 maart - 13u (HSVA) - belevingscircuit
7 september - 12u30 (Alphen) - belevingscircuit
14 september - 13u (HSVA) - belevingscircuit

PUP THEMALESSEN

3 februari - 13u (HSVA) -  Omgaan met prikkels
23 maart - 12u30 (Alphen) - Omgaan met prikkels
25 mei - 13u (Theo Meijer Sport) - Werken met iemand anders dan de baas/op de plaats blijven
12 oktober - 13u (Theo Meijer Sport) -  Verschillende manieren van kennismaken, Impuls controle
18 mei- 12u30 (Alphen) - Werken met iemand anders dan de baas/op de plaats blijven
8 juni (Alphen) 12.30-   Verschillende manieren van kennismaken, Impuls controle

DAI themalessen

Heeft u een hond vanaf 1 jaar die u in wilt gaan zetten voor DAI of wilt u graag de puntjes op de i zetten? Dan bent u vast geïnteresseerd in de DAI themalessen!

In kleine groepen worden vaardigheden geoefend die bruikbaar zijn in DAI en wordt er uitgebreid op dit onderwerp ingegaan gedurende de les die 2 uur duurt.

De groep bestaat uit maximaal 4 cursisten.

Vanaf dat uw hond 1 jaar oud is kunt u zich aanmelden voor deze activiteiten, die door Martina Thomas, Jennifer Batterink en Catharina van Klaveren gegeven worden. U hoeft niet persé DAI te beoefenen of al bij ons bekend te zijn om zich aan te melden, iedereen is welkom!

Investering: 75,- euro inclusief BTW

Aanmelden: Via de webshop. LET OP, vermeld bij de aankoop de data en thema!

Themales: trics en trucs voor DAI 

23/3/2024 13.45 - 15.45 Alphen aan den Rijn
3/2/2024 10.00 - 12.00 Amersfoort

22/6/2024 10.00 - 12.00 Amersfoort

Themales: Verschillende manieren van begroeten
18/5/2024 13.45 - 15.45 Alphen aan den Rijn
9/11/2024 10.00 - 12.00 Leusden

Themales: In contact blijven met prikkels/afleiding 

20/4/2024 13.45 - 15.45 Alphen aan den Rijn
13/4/2024  10.00 tot 12.00 Amersfoort

12/10/2024 10.00 - 12.00 Leusden

Themales: impulscontrole /blijven/aan en uit knop

7/9/2024 13.45 - 15.45 Alphen aan den Rijn
25/5/2024 10.00 - 12.00 Leusden

Themales: apporteren kunt u leren 

8/6/2024 13.45 - 15.45 Alphen aan den rijn

16/3/2024 10.00 tot 12.00 Amersfoort 
14/9/2024 10.00 - 12.00 Amersfoort

DAI Themales “In de praktijk” Tuincentrum/winkelcentrum

Voor wie is deze themales geschikt: Voor iedereen die meer wil leren over zijn eigen hond, waar let u nu op? Hoe past u de inhoud van de andere themalessen nu toe in de dagelijkse situaties? Wilt u meer leren over wat uw hond laat zien en waar uw hond (en u) op dat moment behoefte aan hebben in praktijksituaties? Dan is dit een themales voor u! In deze themales gaat Jennifer met jullie aan de slag in een echte praktijksituatie. We starten onmiddellijk met oefenen (na een kort stukje theorie) vanuit de parkeerplaats en jullie krijgen uitleg over het gedrag van uw eigen hond en wat hij/zij laat zien. In het tuincentrum of winkelcentrum gaan we aan de slag met wandelen zonder trekken en met datgene wat we tegenkomen. Denk hierbij aan kinderen/vreemde mensen/vreemde honden/vreemde voorwerpen waarbij jullie uiteraard uitleg krijgen om meer inzicht te krijgen in het gedrag van uw eigen hond en jullie tools krijgen om hiermee aan de slag te gaan.

 • Tijdsduur: 2 uur 
 • Aantal personen: 3
 • Leeftijd hond: minimaal 1 jaar
 • Data:  4 en 22 maart van 10.00 tot 12.00 en 12.30 tot 14.30 tuincentrum Ranzijn Amersfoort

Mocht u na deze themales meer handvatten nodig hebben waar u intensief mee aan de slag zou willen gaan of vooraf al weten welk specifiek gedrag u wilt oefenen of iets mee wilt gaan doen? Dan adviseren we u om contact op te nemen met Jennifer van https://www.wijsmethonden.nl/ zodat u een privé training kunt inboeken.

DAI Themales “In de praktijk” Losloopgebied

Wilt u net even wat meer kennis meekrijgen wat uw eigen hond laat zien in bijvoorbeeld contact met andere honden? Of wilt u wat meer kennis meekrijgen in het gedrag van andere honden en of dat een geschikt speelmaatje van uw hond is of juist niet? U krijgt van Jennifer uitleg over spelgedrag van verschillende hondenrassen en waarom dat nu juist wel of juist geen leuk speelmaatje is voor uw hond. Ook krijgt u uitleg over wat een “sociale” hond nu net is en hoe u uw eigen hond dan kan helpen. En ondanks dat het een losloopgebied is, wat zijn de regels eigenlijk van een losloopgebied? Mag uw hond niet gewoon “alles”?
Voor wie is deze themales geschikt? Deze themales is geschikt voor honden die kunnen loslopen en geen grote problemen ervaren met andere honden of mensen. Voor honden die problemen ervaren met andere honden of indien u het zelf heel spannend vindt of indien uw hond misschien totaal niet meer terug komt en bijvoorbeeld gaat jagen, dan adviseren we u een privé training in te plannen met Jennifer van "Wijs met honden" zodat we dan gericht aan “probleem” gedrag kunnen werken. Mocht u na de themales meer handvatten kunnen gebruiken neem dan contact op met Jennifer.

 • Tijdsduur: 2 uur
 • Aantal personen: 3
 • Leeftijd hond: minimaal 1 jaar
 • Data:  8 en 19 april van 10.00 tot 12.00 en 12.30 tot 14.30 in losloopgebied 'Groevenbeekse heide' Ermelo


 Themalessen België

Ook in België willen we de DAI opleiding en alles hier rond meer promoten. Daarom hebben we ook de laagdrempelige themalessen in België ingepland zodat mensen kennis kunnen maken met DAI. Dit gebeurt in samenwerking met Tine van Therapy4Dogs.
Alle lessen zijn specifiek gemaakt voor de mensen die hun hond inzetten voor hun werk in de zorg, in het onderwijs, bij coaching/therapie,... Maar ook anderen kunnen gewoon deelnemen! Deze lessen zijn perfect als u wilt weten of uw hond misschien geschikt zou zijn voor DAI! Let wel, dit is geen opleiding, maar zijn aparte lesjes.
Er zijn géén leeftijdsrestricties. Alle honden, van pup tot senior, zijn van harte welkom. Een overzichtje van de lessen die tot hiertoe zijn ingepland en de bijbehorende data:

Aanmelden doet u door een e-mail te sturen naar: info@therapy4dogs.be
Locatie: Beerse, België
Investering:  €15 inclusief BTW

Online cursus ter voorbereiding van je pup voor DAI - Samen op Pad: De Avonturen van Je Opgroeiende Hond - Van Pup tot Puber!

Had u het al gehoord van onze nieuwste online cursus? We hebben een cursus gemaakt voor alle puppy-eigenaren met pups van 6 weken tot 6 maanden oud!

Tijdelijk voor slechts €179,- voor meer dan 100 topics met oefeningen, informatie, video's,...

Wat leert u in deze online cursus?
 Gehoorzaamheidsoefeningen zoals contactoefening, zitten, liggen, staan, plaats, blijven, hierkomen, wandelen aan ontspannen lijn, zelfbeheersing,... én waarom we dit aanleren!
 Belangrijke tips en tricks zoals wat te doen bij bijten, hoeveel moet uw pup rusten, waar let u op bij het trainen van uw pup,...
 Socialisatie en habituatie zoals wat het verschil is, hoe u socialiseert en habitueert en waar u op moet letten, wat u allemaal kan socialiseren en habitueren,...
 Lichaamsbesef zoals hoe u uw pup leert om zijn eigen lichaam beter te leren kennen en zijn vier poten bewuster te gebruiken, waar u op moet letten bij balans & coördinatie en hoe u zulke dingen stapsgewijs opbouwt,...
 Uit het leven gegrepen situaties van Wallis zoals de eerste kennismaking bij ons huis en met de andere honden, onze trainingen met hem, leuke filmpjes over habituatie/socialisatie of andere dingen,...

Extra informatie:
 U heeft 1 jaar toegang
 Meer dan 100 verschillende topics met diverse onderwerpen
 Tekstuele uitleg én video's bij oefeningen
 Het waarom achter oefeningen wordt uitgelegd
 Mogelijkheid om 1 privétraining van 30min online te boeken, inbegrepen in de prijs
 Extra topics worden nog toegevoegd tot Wallis 6 maanden oud is, dus nieuwe content mogelijk nadat u toegang heeft gekregen!

Inschrijven
Verkocht? Dan kan u via deze link de cursus kopen:
https://inschrijvingen.therapy4dogs.be/register/65435a0b905b56001dda7587

Online jaarcursus voor een goede basis voor DAI teams: Samenwerken met uw hond

In harmonie samenwerken met uw hond. Vertrouwen hebben in elkaar en het beste van elkaar naar boven halen. Dat wilt u toch ook?

Dan hebben wij de perfecte cursus voor u en uw hond!

Via online lessen wordt de basis gelegd voor een goede samenwerking met uw hond. Samen werken, dat betekent dus samen aan het werk! Dit doen we door middel van kennis en oefeningen. 

Wat maakt deze cursus uniek en waarom zou u deze cursus volgen? De cursus bevat veel filmmateriaal. Dit is niet in scène gezet, maar gewoon zoals het is, het echte leven. De filmpjes gaan gepaard met een duidelijke uitleg, dus u kunt het gelijk in de praktijk gaan toepassen. Daarnaast krijgt u een zeer uitgebreid pakket aan kennis, trainingsmethodes, het goed leren kijken en lezen van de lichaamstaal van uw hond,... . In feite onmisbaar dus voor iedereen die een hond heeft! Dit alles wordt aangeboden vanuit positieve training, maar ook juist begrenzing van uw hond. U wordt door twee professionele kynologisch gedragstherapeuten begeleid die beiden geaccrediteerd zijn en beschikken over veel kennis, ervaring en enthousiasme. Het beste uit Nederland en België komt samen op hondengebied!!

Oefenen wanneer u wilt, waar u wilt, te volgen in eigen tempo en uitleg wordt stapsgewijs weergegeven! Deze cursus is voor iedereen die een hond heeft, voor alle leeftijden. Denk er echter aan, deze cursus vervangt geen live hondenschool lessen of gedragstherapie.

Inhoud van het jaarprogramma:

 • 52 online lessen
 • veel filmmateriaal
 • laagdrempelig
 • geen voorkennis vereist
 • ware verbinding met je hond
 • positieve training
 • te volgen voor alle rassen en alle leeftijd
 • een aanrader voor pups voor het leggen van een goede basis
 • door meer inzicht in het gedrag van uw hond wordt u meer bewust van uw eigen gedrag en houding en die van uw hond
 • werken aan gehoorzaamheid en beheersing
 • basis oefeningen
 • lichaamstaal
 • fun
 • speuren
 • dogdance
 • impuls controle
 • pijn bij honden
 • 1 x per maand gratis vraag en antwoord uurtje online
 • deelname aan de besloten facebook groep
 • korting op diverse master classes (worden op de besloten fb pagina gedeeld)
 • korting op workshops over lichaamstaal, prikkelverwerking, speeltjes maken en vele andere, zo ook op privé lessen.

Instructeurs:  Tine Arets van Therapy4dogs en Suzan Vlaming- Kikkert van Clinidogs.

Investering exclusief voor de DAI Academy cursisten:  € 149,- excl. BTW per module van 13 lessen ( 4 modules beschikbaar ) en € 450,- excl. BTW voor de gehele opleiding.

Inschrijven: Suzan Vlaming-Kikkert van  Clinidogs, vermeld erbij dat u van de DAI Academy komt, dan mag u gebruik maken van deze korting