Opleiding Dog Assisted Interventions - advanced

(ID nummer: 399264)

Heeft u de opleiding "Dog Assisted Interventions - basis" met succes afgerond en wilt u graag meer verdieping en praktijkervaring opdoen? Dan is doorstromen naar "Dog Assisted Interventions - advanced" een logische stap! Ook deze opleiding is geaccrediteerd bij het AAI-register en bij een succesvolle afronding worden er 45 accreditatiepunten bijgeschreven.  

Deze opleiding bestaat voornamelijk uit zelfstudie. Aan het begin van de opleiding heeft u een gesprek van één uur met uw supervisor. Hij/zij zal u een lijst toesturen met alle onderdelen die u voor de aanvraag van uw examen van de advanced opleiding nodig hebt. Jullie maken tijdens dat gesprek samen een plan van aanpak. Deze aanpak is voor iedereen anders. Zo zullen sommige teams al praktijkervaring hebben opgedaan, omdat ze hun hond bijvoorbeeld meenemen naar hun werk en andere hebben nog nooit hun hond ergens ingezet en hebben dus nog weinig of geen praktijkervaring. Ook wordt er gekeken naar wat voor vooropleidingen, kennis en cursussen u bijvoorbeeld al met en zonder hond heeft gedaan.

Onderwerpen die in de opleiding "Dog Assisted Interventions - advanced" aan bod komen:

 • Verdieping theorie mens-dierrelatie
 • Verdieping hondengedrag en trainingsmethodes
 • Impact van dit werk op de hond
 • Verdieping communicatie, met focus op eigen ontwikkeling
 • Verdieping psychologie en cliëntgroepen
 • Methodisch werken, het opstellen van lesplannen en behandeldoelen
 • Regels en verzekeringen, welke wetten zijn van toepassing etc
 • Stage lopen met uw eigen hond
 • Leren door mee te kijken met een andere gecertificeerd Dog Assisted Interventions teams

In deze opleiding gaat u werkelijk in de praktijk aan de slag. U heeft nu genoeg theoretische kennis opgedaan om zo veilig en hygiënische mogelijk te kunnen werken met uw hond. U heeft in de praktijkdagen van "DAI - basis" genoeg kunnen oefenen met uw hond in verschillende situaties en casussen dat we met alle vertrouwen kunnen zeggen dat u er klaar voor bent. 

U moet voor het examen van advanced opleiding minimaal 30 stage-uren met uw hond(en) hebben gemaakt. Alle praktijkervaring d.m.v. het inzetten van uw hond in DAI telt als stage-uren, zo ook het inzetten van uw hond(en) in uw eigen praktijk als professional. Mocht u zelf geen stage-/werkplaats kunnen vinden, dan kunnen we u daarbij helpen.

Vanuit de Academy krijgt u daarnaast ook tweemaal stagebegeleiding. Dit kan door echt mee te komen kijken – ‘on the job’ – bij jullie, maar kan ook via videomateriaal dat u maakt van de sessie en nadien doorstuurt of door een live sessie te volgen die jullie via de computer streamen. Deze stagebegeleiding wordt gedaan door één van onze instructeurs. Daarnaast krijgt u ook nog eenmaal een tussentijds supervisie gesprek.

U gaat in deze opleiding ook 10 uren meekijken met andere al gecertificeerde DAI teams. Op deze manier kunt u weer inspiratie opdoen en steeds meer uw eigen weg vinden in het werken met uw hond. Omdat het niet altijd gemakkelijk is wegens privacy redenen om met andere gecertificeerde DAI teams mee te kijken hebben wij de "Kijk en vergelijk" online meekijkdagen gecreëerd om toch aan deze uren te kunnen voldoen.

U gaat zelf aan de slag met de lijst die we u bij de eerste supervisie hebben gegeven d.m.v. het gezamenlijke plan van aanpak wat is gemaakt. Als u alle vinkjes aan heeft gekruist, kunt u alle opdrachten en bewijzen van deelname inleveren. Deze worden dan nagekeken en gecontroleerd. Bij een voldoende krijgt u toestemming om het examen "On the job" aan te vragen.

Het examen "On the Job" is het laatste gedeelte van uw opleiding "DAI - advanced". Er komt een examinator met u meekijken op uw stage- of werkplaats. Dit examen is niet alleen de afronding van uw opleiding "DAI - advanced", maar tevens ook de certificering van u samen met uw hond. U krijgt bij een voldoende van uw "On the job" examen dus niet alleen een diploma voor het behalen van uw advanced opleiding, maar ook een certificering dat u met deze hond verantwoord kunt werken. Dit examen is dus hond gebonden. Mocht u meerdere honden willen inzetten, dan wordt aangeraden met alle honden een apart examen "on the job" te doen. Uw hond moet hiervoor minimaal 1,5 jaar oud zijn. U mag examen doen met een hond die u niet heeft gebruikt bij de opleiding "DAI - basis". Wel moet u minimaal 10 stage-uren met deze hond hebben gelopen. We gaan er vanuit dat u alle kennis nu bezit om te beoordelen of uw hond geschikt is om in te zetten in dit vak. Het is de bedoeling dat u en uw hond samen iedere 2 jaar getest worden. Uw certificaat na het slagen voor de advanced opleiding is dus met andere woorden slechts 2 jaar geldig.

Na het behalen van "DAI - basis" kan u dus doorstromen naar "DAI - advanced". Vanaf de start van de advanced opleiding heeft u één jaar de tijd om uw advanced opleiding diploma te halen en uw examen "on the job" aan te vragen. Sommigen zullen al vrij snel een examen kunnen aanvragen door de vele ervaring en opleidingen die ze al hebben gedaan. Andere zullen waarschijnlijk nog een aantal extra, korte cursussen of bijscholingen moeten volgen om zo aan alle eisen van "DAI - advanced" te kunnen voldoen. Vanuit DAI Academy bieden we verschillende bijscholingen aan zodat u aan alle eisen kunt voldoen om de opleiding goed af te ronden. Het kan ook zijn dat we u doorverwijzen naar andere organisaties waar u goede cursussen kunt volgen die aansluiten bij uw situatie. Aan het einde van uw opleiding "DAI - basis" geven we advies over het doorstromen naar "DAI - advanced" en krijgt u alle eisen waar u aan moet voldoen om de advanced opleiding te behalen in te zien. Zo kunt u voor zichzelf een kostenplaatje maken als u nog extra moet bijscholen.

De standaard investering voor de opleiding "DAI - advanced" is €375,- exclusief BTW:

 • 2x stagebegeleiding on the job
 • 1x plan van aanpak maken supervisor online
 • 1x tussentijdse meeting supervisor online 
 • Examen 'on the job'
 • Nakijken ingeleverde stukken door Mandy van Laar

Naast de standaard investering van "DAI - advanced" is er nog de verplichte literatuur, zoals de boeken van Sam Turner "Fysiek en mentaal in balans boek 3 en 4", een boek naar keuze over de voor u gewenste trainingsmethode en een boek naar keuze over uw doelgroep. 

Als u meer begeleiding of feedback kunt gebruiken, kunt u altijd een online coaching of stagebegeleiding bijkopen voor €50 per uur ( exclusief BTW ). Laat dit dan gerust weten aan Mandy van Laar of via het contactformulier. Eén van onze DAI instructeurs zal u dan verder helpen.

DAI instructeurs

Mandy van Laar - docent, administratie en contactpersoon
Martina Thomas - docent
Saskia Dijkhuis - docent
Catharina van Klaveren - docent
Tine Arets - docent