Denise Dekker

Hallo, mijn naam is Denise Dekker. Ik werk inmiddels ruim tien jaar in het onderwijs. Aanvankelijk in het regulier basisonderwijs, vervolgens een aantal jaren binnen het cluster 4 en tot op heden op een SBO in Spijkenisse waar ik ook woon.

Per toeval kwam de opleiding DAI op mijn pad, waar ik samen met mijn hond Bandit het avontuur aan ben gegaan. Daar leerde ik Mandy kennen die ons heeft geïnspireerd, ogen heeft geopend en heeft gestimuleerd door te zetten. We hebben veel geleerd en zo ontstond ons bedrijf Ik Ben Dit hondentherapie. We hebben een tijdlang in bejaardentehuizen in de omgeving gewerkt, ook werk ik al een aantal jaren in bibliotheek de Boekenberg met de ‘Voorleeshond’ en hebben we al heel wat kinderen begeleidt met een hulpvraag. Door de komst van mijn tweeling hebben ik wat keuzes moeten maken en besloten het te houden bij onze core business: kinderen. Het SBO had interesse in een ‘schoolhond’, waardoor ik inmiddels al een paar jaar ingehuurd wordt om aan individuele hulpvragen van de kinderen met onder andere ADHD of een diagnose binnen het Autisme spectrum te werken. Daarnaast ben ik ook nog werkzaam als leerkracht op deze school en gaat mijn Aussie Shadow of Bandit met me mee de klas in.

Voor de kinderen zijn de honden op school een fantastische uitkomst. Voor ze bij ons op school komen zijn ze op meer of mindere mate al gestagneerd op hun vorige school. Veel van hen hebben hier vervelende ervaringen opgedaan, frustreren in sociale contacten of op de leerstof. Een hond op school betekent een vriend hebben, iemand die er voor je is, ook als je het moeilijk hebt. Hij stimuleert de kinderen toch uit het dal van hun leerkuil te krabbelen en zich weer open te stellen voor de leerkracht en wederom in de leerstand te komen. Ik hou enorm van mijn werk in combinatie met de inzet van beide honden. Ik ben dan ook extra trots dat ik voor de DAI Academy het expert Level 3 mag gaan begeleiden, waarin ik met mede professionals ons vakgebied NOG een stukje mooier mag gaan maken!