Uw winkelmandje is momenteel leeg
Wist u dat de DAI Academy meewerkt aan meerdere internationale projecten omtrent Animal Assisted Services? Zo is de DAI Academy actief bij ICOFA-Community en werkt mee aan het professionaliseren van PADA.
"De International
Association of Human-Animal Interaction Organizations (IAHAIO) is de
wereldwijde vereniging van organisaties die zich bezighouden met praktijk,
onderzoek en/of onderwijs op het gebied van dierondersteunde activiteiten,
dierondersteunde therapie en het trainen van hulpdieren. Deze activiteiten
dienen ter bevordering van het bezit van huisdieren, de band tussen mens en
dier en respectvolle omgang met dieren."
" De vereniging Dier en Zorg heeft als doel het welzijn van dieren en cliënten in het werkveld van assistentiehonden en dierondersteunde interventies te optimaliseren. Dat doet de vereniging door de branche te verbinden, kennisoverdracht en onderzoek te faciliteren, te lobbyen en via een algemene gedragscode en specifieke welzijnsprotocollen het dierenwelzijn in deze bijzondere branche te bewaken. Daarnaast wordt voorzien in een onafhankelijke klachtencommissie voor cliënten en ondersteunt de vereniging de verdere professionalisering van de branche."
"Stichting AAI-maatje is opgericht om op een laagdrempelige manier dier en natuurondersteunde activiteiten mogelijk te maken, waaronder het R.E.A.D.(Reading Education Assistance Dogs) project, de cursus Schoolhond en Anders Leren met Honden.
Stichting AAI-maatje staat voor een AAI (Animal Assisted Intervention) ofwel dier-ondersteunde interventie, waarbij de interventie doelgericht en gestructureerd is en wordt ingezet als ondersteuning op het gebied van educatie ook wel AAE ( Animal Assisted Education) genoemd."
"Het AAI-kwaliteitsregister (AKR) geeft op transparante wijze een overzicht van gekwalificeerde aanbieders en opleidingen op het gebied van dierondersteunde interventies. De vrijwilligers, handlers en professionals die in het register staan, hebben een passende opleiding gevolgd om op een verantwoorde wijze dieren te kunnen inzetten. De opleidingen en cursussen die in het register staan, zijn langs de meetlat van de ISAAT/ESAAT-kwaliteitsrichtlijnen gelegd en zijn daarmee erkend als kwalitatief goede opleidingen om met dieren te werken. "
Een pijn coach heeft een spilfunctie omtrent gedrags- en/of gezondheidsproblemen bij de hond, waarbij het welzijn van de hond centraal staat. Een pijn coach vervangt dus niet een dierenarts.
De pijn coaches hebben onder andere de opleidingen Pijn bij honden deel 1, 2 en 3 gevolgd, hebben stage gelopen bij diverse dierenartsen/specialisten en moeten zich ieder jaar bijscholen."
2024©
Windbaan
58
Zeewolde
3893CJ
Nederland