Catharina van Klaveren

Hallo, ik ben Catharina van Klaveren en ik geef een aantal opleidingen voor de DAI Academy. Hieronder kun je lezen hoe ik daartoe gekomen ben.
Tijdens mijn werk op een Kinderdagverblijf voor kinderen met een beperking nam ik mijn Golden Retriever Banjer mee en toen merkte ik dat alleen al de aanwezigheid van een hond het verschil kan maken in de ontwikkeling en het welbevinden van kinderen. Het werken met mensen en honden is een combinatie van mijn werk en mijn hobby.

Ik werk als therapeut in het Speciaal (Voortgezet) Onderwijs en ik ben al een flink aantal jaren met veel plezier instructeur op de hondenclub in mijn woonplaats. Ik geef socialisatie-, GG- en Balans en Coördinatie lessen.
Met mijn Golden Retriever Buddy train ik Balans en Coördinatie en met Doerak de Doodle train ik GGFun.

Omdat het werken met mensen en honden voor mij de allerleukste baan is die ik me kan wensen heb ik in 2013 mijn praktijk Spel met Zorg opgezet (inmiddels is de naam veranderd in Kind en Therapiehond).
Om mezelf te blijven ontwikkelen volg ik regelmatig nascholingen en zo kwam ik Mandy tegen die me vroeg om samen te werken voor Dokter Snuffel en later de DAI Academy. Wat leuk!
Mijn specialisme is kinderen en jong volwassenen met (al dan niet) een (licht) verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische problematiek en vanuit die kennis heb ik dan ook twee bijscholingen geschreven:
  • Werken aan faalangst met de inzet van een hond
  • Werken aan emotieregulatie met de inzet van een hond
Met ingang van 2022 geef ik ook de DAI opleiding.

Graag tot ziens op de Academy
Catharina