Martina Thomas

Mijn naam is Martina Thomas. Met mijn drie dalmatische honden Abby, Gypsy en Fenya zijn wij het team van “Stip aan de horizon”. Verder werken ook af en toe nog mijn twee katten en binnenkort ook mijn drie krielkipjes mee. In 1969 ben ik in Duitsland geboren en 19 jaar geleden ben ik in Nederland komen wonen.

In de afgelopen jaren heb ik diverse opleidingen gevolgd alwaar mijn grote passie ligt. Het samenbrengen van mensen en (hun) hond(en). Sinds mijn 18e heb ik honden. Ik doe op moment met mijn eigen honden jachttraining, balans en coordinatie en praktijkspeuren. In het verleden heb ik ook verschillende andere sporten als treibball, obedience, waterwerk, G&G, carnitrailen etc. met ze gedaan. Uit onze trainingen samen haal ik heel veel energie evenals uit onze gemeenschappelijke, lange wandelingen!

Angst voor honden

Sinds ruim 3 jaar begeleid ik mensen die angst voor honden hebben. Dit is altijd maatwerk en voor iedere cliënt weer anders. Ook zijn mijn honden van hetzelfde ras, ze zijn in uiterlijk en van karakter totaal verschillend. Daardoor kan ik ze voor verschillende doeleinden heel goed inzetten.

Bezoeken en therapiebegeleiding

Verder hebben wij inmiddels ruimschots ervaring in het bezoeken van diverse instellingen. Wij hebben heel veel verschillende soorten mensen leren kennen. Afhankelijk van de activiteiten die nog mogelijk zijn om door te voeren passen wij elke keer weer onze bezoeken aan. In loop van de laatste jaren heb ik mogen ervaren wat de bezoeken van de honden voor de (dementerenden) mensen in (gesloten) instellingen betekenen. Inmiddels ga ik wel zelfs minder met mijn eigen honden naar zorginstellingen. Verder begeleiden wij ook een aantal (jong) volwassenen met bijv. autisme en kijken samen met de begeleiding of wij met stellen van doelen bijvoorbeeld de leefruimte kunnen vergroten.

Gastlessen en cursussen

Op verschillende locaties verzorg ik gastlessen en workshops over DAI en het begeleiden van mensen met angst voor honden.Hondentraining

Als mijn tijd het toelaat geef ik ook bij behoefte privélessen aan mensen met hun honden. (Mijn instructeursdiploma heb ik 25 jaar geleden in Duitsland bij de VDH gehaald en volg nog steeds regelmatig verdiepingen.) Mijn hart ligt hierbij voornamelijk bij het begeleiden van (complexe) families met hun honden. Denk hierbij aan gezinshuizen of families waarvan familieleden bijvoorbeeld autisme hebben. Hier sluiten individuele lessen met oog een aandacht voor iedereen gewoon beter aan.

Gevolgde opleidingen en cursussen

Volgende opleidingen en cursussen heb ik in de afgelopen jaren gevolgd:

 • DAC Dog assisted Coaching – Pets4Care
 • Instructeur Balans en Coördinatie – Paws4Fun
 • Instructeur Kynologie – KfT (VDH)
 • Cursus Hersenwerk en dementie – BoelBewust
 • Instructeur DAI – Dokter Snuffel
 • Instructeur Special Needs DAI – Dokter Snuffel
 • Begeleiding Angst voor honden – InZicht, Marleen van Baal
 • Instructeur Geleidehonden – Marlia Oosterhof
 • Instructeur Waterwerk – Christel Holtrop
 • TTouch – Linda Tellington Jones
 • Puinzoeken – Jan Reuvenhorst en Martine Dietz
 • Vol vertrouwen lesgeven – BoelBewust

Wil je meer weten over mijn werk en passie? Kijk dan op mijn webpagina van www.stipaandehorizon.nl