Tine Arets

Mijn naam is Tine Arets. Ik ben een jonge vrouw, geboren op 31 mei 1990 en woon in de provincie Antwerpen (België). In 2015 heb ik mijn eigen bedrijfje opgericht, genaamd Therapy4Dogs. Als kynologisch gedragstherapeut en instructeur probeer ik sindsdien de mensen met hun honden te begeleiden en te coachen. Mijn drie berner sennenhonden (Kenai – een actieve waker -, Laika – een echte knuffelkont - en Tysha – werkertje eerste klas) helpen me daar vaak bij.

Door Mandy ben ik gaan nadenken over het hele DAI-gebeuren en ben ik langzaam maar zeker er verder in gerold, want eigenlijk deden we al een tijdje aan DAI zonder het echt te beseffen. Samen met Laika probeer ik de mensen bij te staan met hun problemen of gaan we gezellig naar een rusthuis waar ze naar hartenlust met de bewoners kan knuffelen. Tysha is in training om langzaam het werk van Laika over te gaan nemen. Zij houdt er van om actief bezig te zijn, maar kan ook echt heel lief bij je komen om knuffels te vragen.

Ik hou er van om lekker creatief bezig te zijn en probeer daar mijn honden ook zoveel mogelijk bij te betrekken. Zij dienen heel vaak als voorbeeld of proefkonijn als ik weer een gek idee heb dat ik wil gaan uitwerken. We zijn lekker op elkaar ingespeeld en weten wat elkaars kwaliteiten en werkpunten zijn. Zo vormen we een hecht team, een hechte roedel.

Als docent bij de DAI Academy zal ik ook de bijscholing van Samen Zijn geven, zowel in Nederland als in België! Daarnaast ben ik ook voor R.I.E.C.H. de primaire begeleider bij mensen die deze bijscholing willen volgen.
Vanaf 2022 zal de opleiding van DAI level 1 ook in België, bij ons, plaatsvinden. Leuke vooruitzichten dus! Heb je vragen of hulp nodig omtrent DAI, dan kan je dit via de online coaching ook aan mij vragen.