Van pup tot DAI

Puppy welkomstpakket

Voor iedereen die de eerste keer komt op een puppy-instuif les op een themadag of het beleving circuit krijgt van ons een welkomstpakketje! In het welkomstpakketje zit onder andere:

* Wat lekkers voor de hond

* Informatie over de DAI Academy en de PADA test

* Een kortingsbon van 10% op verdere cursussen of opleidingen

* Een pen en wat poepzakjes

Selectie van de juiste hond voor DAI - een goede start

Hoe selecteert u een hond met de juiste potentie om te gaan werken in DAI? Daar gaan we op deze interactieve dag over in discussie. Deze bijscholing is interessant voor professionals, hondentrainers, fokkers en mensen die al werken of willen starten met werken in DAI.

Een goed begin is het halve werk. En dat start bij een goede intake en uiteen zetting van de behoeftes van de klant of diegene die met de therapiehond gaat werken. Daarna wordt er gekeken naar het uitzoeken van een goede fokker en dan natuurlijk het juiste pupje.
Vergeet ook niet de keuze van het ras. Met welke facetten hou je rekening bij de keuze van een ras? Zijn er rassen meer of minder geschikt?
Maar hoe doet u dat, hoe gaat u best te werk? We geven u een kijkje in hoe wij dat doen. En welke stappen jullie hier zelf in kunnen nemen.

Deze cursus dag is zeer aanbevolen voor iedere fokker die therapiehonden levert en voor een ieder die in deze sector werkt.


Deze cursus wordt gegeven door Suzan Vlaming -Kikkert van Clinidogs. Zij heeft ruime ervaring in de selectie en opleiden van diverse honden die worden ingezet in Animal Assisted Activities.

Investering: De cursus kost €80 p.p. exclusief BTW, inclusief lesmateriaal.
Data: on demand, wanneer je zelf wil!
Locatie: online


Puppy-instuif

Heb jij een pup/jonge hond (tot 1 jaar) die je wil in gaan zetten voor DAI? Dan ben je vast geïnteresseerd in ons nieuwe aanbod!!
Vanaf dat je hond 14 weken is kun je je aanmelden voor deze activiteiten, die door Martina Thomas in Leusden en Catharina van Klaveren in Alphen aan den Rijn gegeven worden. Indien er interesse is voor Beerse/Merksplas, België, kan ook daar een groep voor aangemaakt worden.
De groep bestaat uit maximaal 4 cursisten, bij meer aanmeldingen wordt een extra groep/lestijd ingevoegd, zodat we kwaliteit kunnen bieden.

De puppy instuif bestaat uit verschillende mogelijkheden:

  • Een belevingscircuit: Hier ontmoet jij samen met je hond allerlei situaties die je in het werkveld ook tegen kan komen. Tijdsduur: 60 minuten.
  • Themalessen: waarbij we in kleine groepen speciale vaardigheden oefenen zoals diverse manieren van kennismaken met cliënten, samenwerken met iemand anders dan de eigen handler, hoe ga je om met prikkels enz. Tijdsduur: 60 minuten.
! Inschrijving PUPPYINSTUIF kan op dit moment alleen door een mail te sturen naar info@daiacademy.nl

BELEVINGS-CIRCUIT

(€35,- incl BTW)

Data / locatie:

1 april - 12u30 (Alphen)
15 april - 13u (Nijkerk)
2 september - 12u30 (Alphen)
2 december - 13u (Nijkerk)
23 maart 2024 - 12.30 ( Alphen )
7 september 2024 - 12.30 ( Alphen)

Wat doen we?
Kennismaken met een persoon in een rolstoel, auto plankje op- en aflopen tafel, vreemde voorwerpen bekijken (micky mouse/pop), kennismaken met geluid, zoek de baas spel, honden ruil, op een bed klimmen,...

Tijdsduur: 60 minuten.

THEMALESSEN

(€35,- incl BTW)

Data / locatie:
10 juni - 12u30 (Alphen) - 3 manieren van kennismaken
17 juni - 13u (HSVA) - samenwerken met andere mensen
1 juli - 12u30 en 13.45 (Alphen) - impuls controle / prikkels melden
22 juli - 13u (HSVA) - impuls controle
16 september - 13u (HSVA) - Wandelen met prikkels
30 september - 12u30 en 13.45 (Alphen) - plaats en blijven / samenwerken met andere mensen dan de baas
20/4 2024 (Alphen) 12.30- omgaan met prikkels
25/5 2024, 12u30 (Alphen) - verschillende manieren van kennismaken
8 juni 2024- 12u30 (Alphen) -  Werken met iemand anders dan de baas/op de plaats blijven
3/2, 16/3, 25/5, 14/9, 12/10 ( amersfoort) thema's worden nog ingepland

Wat doen we?

Wandelen met prikkels, trainen met een andere begeleider, impulscontrole / stabiele plaats, Kennismakings-oefening ( = handtouch/head on the lap/head on the hand)

Tijdsduur: 60 minuten.

 

Van pup tot DAI 'Wicky's Journey'

Naast al deze leuke dingen kan je je ook aanmelden om lid te worden van een facebookgroep: "van Pup tot DAI 'Wicky's Journey' ". In deze facebookgroep vind je alle filmpjes terug die zijn opgenomen tijdens de coronatijd waarbij je als het ware Wicky zijn eerste levensjaar op de voet volgt, gewoon zoals het was, zonder knippen en plakken. Met alle ups en downs!

Wij hopen je zo te kunnen inspireren hoe je het beste aan de slag kunt met je puppy. We behandelen alle facetten die belangrijk zijn om van je pup een goed opgevoede en gesocialiseerde hond te maken, zoals: plaats, stabiele blijf, omgaan met prikkels, apporteren, wandelen aan de lijn,...
Heb jij al één keer een puppy instuif meegedaan ( = belevingscircuit of themales) of heb je een andere cursus bij ons met je hond gedaan? Dan kan je je hiervoor aanmelden via de webshop! Kostprijs is €55,- exclusief BTW.

Online begeleiding

Daarnaast kan je ook online begeleiding vragen. Tijdens deze online coaching kan je dan zelf aangeven welke oefening of welk onderwerp je graag wil behandelen en dan gaan we daar gedurende 60 minuten mee aan de slag. Dit kan op een onderling bepaalde dag en tijdstip. Prijs is €55,- exclusief BTW.

Themalessen België

Ook in België willen we de DAI opleiding en alles hier rond meer promoten. Dat hebben we nu gedaan met diverse themalessen! Dit gebeurt in samenwerking met Tine van Therapy4Dogs.
Vanaf september 2023 gaan we jullie nog meer ondersteunen met leuke lesjes die je kan volgen om je kennis van Dog Assisted Interventions nog beter uit te breiden of waar je gewoon gezellig samen met je hond mee aan de slag kan gaan. Alle lessen zijn specifiek gemaakt voor de mensen die hun hond inzetten voor hun werk in de zorg, in het onderwijs, bij coaching/therapie,... Maar ook anderen kunnen gewoon deelnemen! Deze lessen zijn perfect als je wil weten of jouw hond misschien geschikt zou zijn voor DAI! Let wel, dit is geen opleiding, maar zijn aparte lesjes.
Er zijn géén leeftijdsrestricties. Alle honden, van pup tot senior, zijn van harte welkom. Een overzichtje van de lessen die we tot hiertoe hebben ingepland en de bijbehorende data:
Wil je hier meer over weten? Kijk dan hier.
Of stuur een e-mail naar: info@therapy4dogs.be
Wist je trouwens dat er ook socialisatielessen in België worden gegeven waarbij we naar diverse locaties gaan om jouw hond te leren wennen aan diverse omstandigheden? Ook daar kan je aan deelnemen! Kijk hier voor meer informatie.