Uw winkelmandje is momenteel leeg
Wij krijgen veel vragen over het vinden van een geschikte hond voor Dog Assisted Interventions en wat u voor de opleiding start kunt doen om uw hond zo goed mogelijk voor te bereiden. Of u nu op een pup van een fokker zit te wachten, een gelegenheidsnestje heeft gezien op internet of een herplaatshond een nieuwe kans wilt geven, wij kunnen u helpen met het vinden van de juiste match. Uiteraard zijn er allerlei factoren van invloed op de uiteindelijke geschiktheid van de hond voor DAI zoals: ouderdieren van uw hond, stress, ras, stabiele huissituatie, karakter, fokker, socialisatie, habituatie, omgeving, ervaringen, training, gezondheid etc. En als de start 100% goed is, dan heeft u nog geen garanties of uw hond uiteindelijk ook geschikt is en blijft omdat het altijd mogelijk is dat er een (negatieve) verandering is in één van de factoren.
Wij raden aan altijd een professional de pups/hond te laten testen en advies te laten geven om te kijken of de hond/pup potentie heeft voor het vak DAI. Wij hebben twee collega's die u hier bij kunnen begeleiden: Jennifer Batterink van 'Wijs met honden' en Suzan Vlaming-Kikkert van 'Clinidogs'. Suzan heeft tevens een online cursus geschreven die u kan helpen te oriënteren en informeren waar u op kan letten als u opzoek bent naar een hond voor DAI. Scroll naar onder voor meer informatie.
Wij vinden verder dat u vooral niet te veel druk leggen op een pup/hond, maar vooral aan de slag moet gaan met de hechtingsband en relatie tussen u en uw hond. De online cursus 'Samen op pad: De avonturen van je opgroeiende hond, van pup tot puber' van collega Tine Arets van 'Therapy4Dogs' kan u helpen hierbij een goede basis te leggen in de opvoeding van uw viervoeter. Ook de puppy-instuiflessen zijn aan te raden om te volgen zodat uw hond/pup alvast kan wennen aan situaties die u in DAI tegen kan komen.
De puppy instuif bestaat uit verschillende mogelijkheden:
PUP THEMALESSEN
3 februari - 13u (HSVA) - Omgaan met prikkels
23 maart - 12u30 (Alphen aan den Rijn) - Omgaan met prikkels
25 mei - 13u (Theo Meijer Sport) - Werken met iemand anders dan de baas/op de plaats blijven
18 mei- 12u30 (Alphen aan den Rijn) -
Werken met iemand anders dan de baas/op de plaats blijven
8 juni (Alphen aan den Rijn) 12.30- Verschillende manieren van kennismaken, Impuls controle
BELEVINGS-CIRCUIT
20 april - 12u30 (Alphen aan den Rijn) - belevingscircuit
Deze online lezing wordt gegeven door Suzan Vlaming -Kikkert van Clinidogs. Zij heeft ruime ervaring in de selectie en opleiden van diverse honden die worden ingezet in Animal Assisted Interventions en als psychosociale hulphonden. Na uw aanmelding krijgt u een link toegestuurd, zodat u op u eigen tijd de lezing kunt bekijken.
2024©
Windbaan
58
Zeewolde
3893CJ
Nederland