Van pup tot DAI

Wij krijgen veel vragen over het vinden van een geschikte hond voor Dog Assisted Interventions en wat u voor de opleiding start kunt doen om uw hond zo goed mogelijk voor te bereiden. Of u nu op een pup van een fokker zit te wachten, een gelegenheidsnestje heeft gezien op internet of een herplaatshond een nieuwe kans wilt geven, wij kunnen u helpen met het vinden van de juiste match. Uiteraard zijn er allerlei factoren van invloed op de uiteindelijke geschiktheid van de hond voor DAI zoals: ouderdieren van uw hond, stress, ras, stabiele huissituatie, karakter, fokker, socialisatie, habituatie, omgeving, ervaringen, training, gezondheid etc.  En als de start 100% goed is, dan heeft u nog geen garanties of uw hond uiteindelijk ook geschikt is en blijft omdat het altijd mogelijk is dat er een (negatieve) verandering is in één van de factoren.

Wij raden aan altijd een professional de pups/hond te laten testen en advies te laten geven om te kijken of de hond/pup potentie heeft voor het vak DAI. Wij hebben twee collega's die u hier bij kunnen begeleiden: Jennifer Batterink van 'Wijs met honden' en Suzan Vlaming-Kikkert van 'Clinidogs'. Suzan heeft tevens een online cursus geschreven die u kan helpen te oriënteren en informeren waar u op kan letten als u opzoek bent naar een hond voor DAI. Scroll naar onder voor meer informatie.

Wij vinden verder dat u vooral niet te veel druk leggen op een pup/hond, maar vooral aan de slag moet gaan met de hechtingsband en relatie tussen u en uw hond. De online cursus 'Samen op pad: De avonturen van je opgroeiende hond, van pup tot puber' van collega Tine Arets van 'Therapy4Dogs' kan u helpen hierbij een goede basis te leggen in de opvoeding van uw viervoeter. Ook de puppy-instuiflessen zijn aan te raden om te volgen zodat uw hond/pup alvast kan wennen aan situaties die u in DAI tegen kan komen.


Puppy-instuif

Heeft u een pup/jonge hond (tot 1 jaar) die u in wilt gaan zetten voor DAI? Vanaf dat uw hond 12 weken is kunt u zich aanmelden voor de puppy-instuif, die door Martina Thomas in Leusden en door Catharina van Klaveren in Alphen aan den Rijn gegeven worden. De groep bestaat uit maximaal 4 cursisten en duurt ongeveer 60 minuten. Investering: €35,- euro inclusief BTW per les.

De puppy instuif bestaat uit verschillende mogelijkheden:

  • Een belevingscircuit: Hier ontmoet u samen met uw hond allerlei situaties die u in het werkveld ook tegen kan komen. Bijvoorbeeld kennismaken met een persoon in een rolstoel, via een auto plankje op- en aflopen van een tafel, vreemde voorwerpen bekijken (micky mouse/pop), kennismaken met geluid, zoek de baas spel, honden ruil, op een bed klimmen etc.
  • Pup themalessen: waarbij we in kleine groepen speciale vaardigheden oefenen zoals diverse manieren van kennismaken met cliënten, samenwerken met iemand anders dan de eigen handler, hoe gaat u om met prikkels, impulscontrole etc.  

PUP THEMALESSEN

3 februari - 13u (HSVA) -  Omgaan met prikkels
23 maart - 12u30 (Alphen aan den Rijn) - Omgaan met prikkels
25 mei - 13u (Theo Meijer Sport)  - Werken met iemand anders dan de baas/op de plaats blijven
12 oktober - 13u (Theo Meijer Sport) -  Verschillende manieren van kennismaken, Impuls controle
18 mei- 12u30 (Alphen aan den Rijn) -  Werken met iemand anders dan de baas/op de plaats blijven
8 juni (Alphen aan den Rijn) 12.30-   Verschillende manieren van kennismaken, Impuls controle

BELEVINGS-CIRCUIT

20 april - 12u30 (Alphen aan den Rijn) - belevingscircuit

16 maart - 13u (HSVA) - belevingscircuit
7 september - 12u30 (Alphen aan den Rijn) - belevingscircuit
14 september - 13u (HSVA) - belevingscircuit

Puppy welkomstpakket

Iedereen die de eerste keer komt op een puppy-instuif les - een themadag of het beleving circuit - krijgt van ons een welkomstpakketje! In het welkomstpakketje zit onder andere:

* Wat lekkers voor de hond

* Informatie over de DAI Academy en de PADA test

* Een kortingsbon van 10% op verdere cursussen of opleidingen

Selectie van de juiste hond voor DAI - een goede start

Hoe selecteert u een hond met de juiste potentie om te gaan werken in DAI? Deze lezing is interessant voor professionals, hondentrainers, fokkers en mensen die al werken of willen starten met werken in DAI.

Een goed begin is het halve werk. En dat start bij een goede intake en uiteenzetting van de behoeftes van de klant of diegene die met de therapiehond gaat werken. Daarna wordt er gekeken naar het uitzoeken van een goede fokker en dan natuurlijk het juiste pupje.
Vergeet ook niet de keuze van het ras. Met welke facetten houdt u rekening bij de keuze van een ras? Zijn er rassen meer of minder geschikt?
Maar hoe doet u dat, hoe gaat u best te werk? We geven u een kijkje in hoe wij dat doen. En welke stappen u hier zelf in kan nemen.

Deze online lezing wordt gegeven door Suzan Vlaming -Kikkert van Clinidogs. Zij heeft ruime ervaring in de selectie en opleiden van diverse honden die worden ingezet in Animal Assisted Interventions en als psychosociale hulphonden. Na uw aanmelding krijgt u een link toegestuurd, zodat u op u eigen tijd de lezing kunt bekijken.


Investering: De lezing kost €80 p.p. exclusief BTW.
Data en locatie: on demand, kijken hoe vaak en wanneer je zelf wil!
Aanmelden: via cinidogs.nl of een mail sturen naar info@clinidogs.nl

Online cursus ter voorbereiding van je pup voor DAI - Samen op Pad: De Avonturen van Je Opgroeiende Hond - Van Pup tot Puber!

Had jij het al gehoord van onze nieuwste online cursus? We hebben een cursus gemaakt voor alle puppy-eigenaren met pups van 6 weken tot 6 maanden oud!

Tijdelijk voor slechts €179,- voor meer dan 100 topics met oefeningen, informatie, video's,...

Wat leer je in deze online cursus?
 Gehoorzaamheidsoefeningen zoals contactoefening, zitten, liggen, staan, plaats, blijven, hierkomen, wandelen aan ontspannen lijn, zelfbeheersing,... én waarom we dit aanleren!
 Belangrijke tips en tricks zoals wat te doen bij bijten, hoeveel moet je pup rusten, waar let je op bij het trainen van je pup,...
 Socialisatie en habituatie zoals wat het verschil is, hoe je socialiseert en habitueert en waar je op moet letten, wat je allemaal kan socialiseren en habitueren,...
 Lichaamsbesef zoals hoe je je pup leert om zijn eigen lichaam beter te leren kennen en zijn vier poten bewuster te gebruiken, waar je op moet letten bij balans & coördinatie en hoe je zulke dingen stapsgewijs opbouwt,...
 Uit het leven gegrepen situaties van Wallis zoals de eerste kennismaking bij ons huis en met de andere honden, onze trainingen met hem, leuke filmpjes over habituatie/socialisatie of andere dingen,...

Extra informatie:
 Je hebt 1 jaar toegang
 Meer dan 100 verschillende topics met diverse onderwerpen
 Tekstuele uitleg én video's bij oefeningen
 Het waarom achter oefeningen wordt uitgelegd
 Mogelijkheid om 1 privétraining van 30min online te boeken, inbegrepen in de prijs
 Extra topics worden nog toegevoegd tot Wallis 6 maanden oud is, dus nieuwe content mogelijk nadat je toegang hebt gekregen!

Inschrijven
Verkocht? Dan kan je via deze link de cursus kopen:
https://inschrijvingen.therapy4dogs.be/register/65435a0b905b56001dda7587