Suzan Vlaming-Kikkert

Ik ben Suzan Vlaming -Kikkert, geboren in 1981 op het eiland Texel. Waar ik met mijn man en onze dieren nog altijd woon.

Opgegroeid als boerendochter wilde ik zeker met dieren gaan werken. In 2003 ben ik gestart aan de Martin Gaus akademie met de opleiding hondengedragstherapeut. Al snel kwam ik er achter dat de invloed van de eigenaren op de hond enorm is. Daarom ben ik daarnaast HBO psychologie gaan studeren. En er volgde nog vele seminars en studies mbt honden.

In 2005 is mijn bedrijf Clinidogs gestart.
Ik geef reguliere hondentrainingen, in kleine groepen en privé. Ik begeleid honden met probleem gedrag. Daarnaast leid ik honden vanaf pup op tot persoonlijke therapiehond vooral voor mensen met PTSS, autisme of angststoornissen. Die honden verblijven dan een bepaalde tijd ( bijv een jaar) bij ons in huis ( intern) en ik betrek de toekomstige eigenaren dagelijks bij de training. En natuurlijk is er de begeleiding daarna.

We doen al jaren knuffel bezoeken aan oudere dementerende mensen. Waar twee van onze katten uitermate geschikt voor zijn.
Ook geef ik nog een opleiding waarbij mensen op coachende wijze inzicht in zichzelf en hun hond krijgen en de beginselen leren van het inzetten van de hond in therapeutische settingen.
Zelf heb ik momenteel 2 mini american shepherds. 

In november 2021 ben ik met Mandy naar Polen geweest om PADA testen af te leren nemen. Vanaf daar is onze samenwerking begonnen. Nu heb ik meerdere cursussen gemaakt en kan ik helpen bij het vinden van een geschikte hond/pup voor DAI. Voor meer informatie over mij, kijk dan op: www.clinidogstrainingscentrum.nl