Opleidingen

DAI opleidingen - basis, advanced en expert

Hier kunt u alle opleidingen terugvinden die de DAI Academy te bieden heeft. We geven u een kort overzicht, maar klik gerust door voor meer informatie.

De DAI Academy staat voor samenwerking, eigenheid, kwaliteit en veiligheid voor zowel mens als hond. Wij geloven dat iedereen zijn eigen krachten heeft en we door middel van goede samenwerkingen de kwaliteit hoog kunnen houden en veiligheid zo optimaal mogelijk kunnen garanderen.


DAI Academy biedt voor de DAI opleiding een basis-, advanced- én expert-opleiding aan. Iedere opleiding heeft zijn eigen kenmerken en werkpunten waar je mee aan de slag gaat. Je kan na iedere opleiding stoppen of er voor kiezen om door te gaan.

  • Basis: basis waarbij je jezelf en je hond leert kennen samen met het vak DAI
  • Advanced: je gaat nu zelf in de praktijk aan de slag en gaat ervaring opdoen door middel van stage-uren. Er zijn mogelijkheden om mee te kijken met anderen en zo bekend te geraken met het vak en jouw eigen gekozen doelgroep(en)
  • Expert: het expertlevel waarin je met mensen die uit hetzelfde vakgebied komen iets gaat maken wat DAI in het vakgebied alleen maar verbetert. Dit doe je door middel van diverse intervisie en praktijk-/lesdagen.

Wilt u graag deelnemen aan een opleiding? Dat kan! U kunt onmiddellijk inschrijven, boeken en betalen via onze webwinkel.

 Heel veel leesplezier en wie weet tot snel!

Opleidingen Dog Assisted Interventions

We bieden verschillende opleidingen aan in verband met Dog Assisted Interventions. Zo zijn momenteel de basisopleiding (level 1) en de advancedopleiding (level 2) klaar om mee aan de slag te gaan.

Intake

Voor u kan deelnemen aan de opleiding van de basis van Dog Assisted Interventions komt u bij ons op intake. Tijdens de intake kunnen wij al uw vragen beantwoorden die u mogelijk heeft over de opleiding. Daarnaast doen we ook enkele tests met de hond om te kijken hoe hij reageert op bijvoorbeeld aaien, een vreemd geluid, een gil in de ruimte,...

Opleiding Dog Assisted Interventions - de basis

Dit is een 7-daagse geaccrediteerde opleiding waarin u de basisbeginselen leert van het inzetten van honden in Dog Assisted Interventions.

Opleiding Dog Assisted Interventions - advanced

Dit is een geaccrediteerde opleiding waarin u zelfstandig of onder supervisie dieper ingaat op het inzetten van uw hond in uw specifieke doelgroep in Dog Assisted Interventions.

Opleiding Dog Assisted Interventions - expert

Deze opleiding van Dog Assisted Interventions is een opleiding waarin u als professional verder aan de slag gaat. Bij deze opleiding gaat u door middel van verschillende intervisies en praktijkdagen aan de slag met het verbeteren van DAI in uw eigen vakgebied.

Uitleg over de opleiding
basis (level 1), advanced (level 2) en expert (level 3)

Wil je graag meer weten over level 1, 2 en 3 van de opleiding DAI? Dan hebben wij een mooi filmpje voor je gemaakt! Kijk het hier.

Geschikte hond/pup?


Wij krijgen veel vragen over het vinden van een geschikte hond voor Dog Assisted Interventions en wat u voor de opleiding kunt doen om uw hond zo goed mogelijk voor te bereiden. Als u een pup van een goede fokker hebt, die inzicht heeft in het karakter van de specifieke hond, en in het nest al bezig is gegaan met een goede socialisatie dan is dat natuurlijk een pluspunt. U zou ook een professional van buitenaf kunnen vragen of ze de pups willen testen om zo te kijken of er een geschikte hond voor DAI bij zit. Dan heeft u nog geen garanties of uw hond uiteindelijk ook geschikt is en blijft. U wilt sowieso niet te veel druk leggen op een pup en die lekker pup laten zijn. Op de goede manier socialiseren en naar een leuke hondenschool gaan waar ze vooral aandacht hebben voor de ontwikkeling van uw pup is een aanrader. Weet u niet wat een leuke, goede hondenschool is die bij jullie zou passen? Dokter Snuffel kan daarbij advies geven. Stuur ons gerust een bericht. U wilt dus eigenlijk voordat de hond negen maanden is niks extra's doen, maar een goede basis leggen voor uw relatie met de hond en daarnaast uw pup kennis laten maken met de wereld en samen die ontdekken. Er kunnen natuurlijk altijd onverwachte, nare situaties zich voordoen waardoor een hond angstig of ziek wordt of pijn heeft waardoor de hond niet geschikt is of later ongeschikt wordt om ingezet te worden. Wees altijd bewust van het feit dat u in eerste instantie een hond voor uzelf neemt, en niet met een bepaald doel, maar zorg dus ook zeker dat uw hond in uw gezin past! Ras maakt hierin ook niet uit, we zien werkelijk allerlei rassen voorbij komen bij de opleiding! Kies een hond, een ras, en daarna een karakter wat bij u past!

Wist je daarnaast dat we ook een mooie bijscholing aanbieden om je meer bewust te maken van de juiste keuze van een pup voor DAI? Kijk gerust eens bij de bijscholing van "Selectie van de juiste hond voor DAI - een goede start" van Suzan Vlaming-Kikkert!

Hercertificeren

Als DAI-team is het belangrijk dat u zich regelmatig blijft bijscholen, maar ook dat u zich regelmatig opnieuw laat testen om te kijken of er misschien dingen bijgestuurd moeten worden, om wat extra tips of tricks te krijgen of om te zien of u of de hond nog steeds geschikt zijn en er nog steeds voldoende plezier aan beleven. Er kan tenslotte altijd wat gebeuren waardoor dingen veranderen. Bij de DAI Adacemy is een certificering voor hond en baas daarom twee jaar geldig. Na die twee jaar kan u zich opnieuw laten testen en dus een hercertificering ontvangen. Wilt u hier meer informatie over? Klik gerust door.

PADA

PADA staat voor Personality Assessment for Dogs in AAI. Of in het Nederlands: Persoonlijkheidsbeoordeling/karakterstest voor honden in DAI.  
PADA is een internationaal initiatief, ontdekt en gemaakt door wetenschappers en mensen die actief zijn in het veld van AAI. Waar veel testen kijken naar gehoorzaamheid en tricks, kijkt deze test naar de persoonlijkheid en het karakter van de hond en zijn mogelijkheden om getraind te worden voor AAI.