Opleidingen

DAI opleidingen - basis, advanced en expert

Hier kunt u alle opleidingen terugvinden die de DAI Academy te bieden heeft. We geven u een kort overzicht, maar klik gerust door voor meer informatie.

De DAI Academy staat voor samenwerking, eigenheid, kwaliteit en veiligheid voor zowel mens als hond. Wij geloven dat iedereen zijn eigen krachten heeft en we door middel van goede samenwerkingen de kwaliteit hoog kunnen houden en veiligheid zo optimaal mogelijk kunnen garanderen.


DAI Academy biedt voor de DAI opleiding een basis-, advanced- én expert-opleiding aan. Iedere opleiding heeft zijn eigen kenmerken en werkpunten waar je mee aan de slag gaat. Je kan na iedere opleiding stoppen of er voor kiezen om door te gaan.

  • Basis: basis waarbij je jezelf en je hond leert kennen, alle alle informatie krijgt over het vak DAI
  • Advanced: je gaat nu zelf in de praktijk aan de slag en gaat ervaring opdoen door middel van stage-uren. Er zijn mogelijkheden om mee te kijken met anderen en zo bekend te geraken met het vak en jouw eigen gekozen doelgroep(en)
  • Expert: het expertlevel waarin je met mensen die uit hetzelfde vakgebied komen iets gaat maken wat DAI in het vakgebied alleen maar verbetert. Dit doe je door middel van diverse intervisie en praktijk-/lesdagen.

Wilt u graag deelnemen aan een opleiding? Dat kan! U kunt onmiddellijk inschrijven, boeken en betalen via onze webwinkel.

 Heel veel leesplezier en wie weet tot snel!

Opleidingen Dog Assisted Interventions

We bieden verschillende opleidingen aan in verband met Dog Assisted Interventions. Zo zijn momenteel de basisopleiding (level 1) en de advancedopleiding (level 2) klaar om mee aan de slag te gaan.

Intake

Voor u kan deelnemen aan de opleiding van de basis van Dog Assisted Interventions komt u bij ons op intake. Tijdens de intake kunnen wij al uw vragen beantwoorden die u mogelijk heeft over de opleiding. Daarnaast doen we ook enkele tests met de hond om te kijken hoe hij reageert op bijvoorbeeld aaien, een vreemd geluid, een gil in de ruimte,...

Opleiding Dog Assisted Interventions - de basis

Dit is een 7-daagse opleiding waarin u de basisbeginselen leert van het inzetten van honden in Dog Assisted Interventions.

Opleiding Dog Assisted Interventions - advanced

Dit is een opleiding waarin u zelfstandig of onder supervisie dieper ingaat op het inzetten van uw hond in uw specifieke doelgroep in Dog Assisted Interventions.

Opleiding Dog Assisted Interventions - expert

Deze opleiding van Dog Assisted Interventions is een opleiding waarin u als professional verder aan de slag gaat. Bij deze opleiding gaat u door middel van verschillende intervisies en praktijkdagen aan de slag met het verbeteren van DAI in uw eigen vakgebied.

Geschikte hond/pup?


Wij krijgen veel vragen over het vinden van een geschikte hond voor Dog Assisted Interventions en wat u voor de opleiding kunt doen om uw hond zo goed mogelijk voor te bereiden. Als u een pup van een goede fokker hebt, die inzicht heeft in het karakter van de specifieke hond, en in het nest al bezig is gegaan met een goede socialisatie dan is dat natuurlijk een pluspunt. U zou ook een professional van buitenaf kunnen vragen of ze de pups willen testen om zo te kijken of er een geschikte hond voor DAI bij zit. Dan heeft u nog geen garanties of uw hond uiteindelijk ook geschikt is en blijft. U wilt sowieso niet te veel druk leggen op een pup en die lekker pup laten zijn. Op de goede manier socialiseren en naar een leuke hondenschool gaan waar ze vooral aandacht hebben voor de ontwikkeling van uw pup is een aanrader. Weet u niet wat een leuke, goede hondenschool is die bij jullie zou passen? Dokter Snuffel kan daarbij advies geven. Stuur ons gerust een bericht. U wilt dus eigenlijk voordat de hond negen maanden is niks extra's doen, maar een goede basis leggen voor uw relatie met de hond en daarnaast uw pup kennis laten maken met de wereld en samen die ontdekken. Er kunnen natuurlijk altijd onverwachte, nare situaties zich voordoen waardoor een hond angstig of ziek wordt of pijn heeft waardoor de hond niet geschikt is of later ongeschikt wordt om ingezet te worden. Wees altijd bewust van het feit dat u in eerste instantie een hond voor uzelf neemt, en niet met een bepaald doel, maar zorg dus ook zeker dat uw hond in uw gezin past! Ras maakt hierin ook niet uit, we zien werkelijk allerlei rassen voorbij komen bij de opleiding! Kies een hond, een ras, en daarna een karakter wat bij u past!

Wil je hulp bij het uitzoeken van een hond die kan worden ingezet voor DAI? Neem dan gerust contact met ons op!

DAI advanced terugkomdag

Vanaf 2023 organiseren we enkele malen per jaar terugkomdagen. Tijdens deze terugkomdagen kan je samen met andere cursisten of afgestudeerden ervaringen uitdelen en sparren onder begeleiding. Je mag aan deze terugkomdag meedoen als je je Basis DAI diploma hebt gehaald (bij ons of een soortgelijke cursus hebt gedaan elders en minstens één cursus bij de DAI Academy). In de voormiddag organiseren we een extra bijscholing. De onderwerpen zullen per terugkomdag verschillen en voordien worden aangekondigd op de DAI ontmoetingsplaats en in de nieuwsbrief.
We starten om 10u en zullen eindigen rond 15u. Je mag je hond meenemen deze dagen mits hij/zij rustig op een plek kan blijven tijdens de uitleg etc. zonder iemand te storen.

7 juli: Ochtend: Bijscholing Do as I Do in DAI en andere leuke inspiratie tricks         Middags: gezamenlijk sparren
4 augustus: Ochtend: Bijscholing Pijn bij je hond op beeld, impuls controle van je hond trainen   Middags: gezamenlijk sparren
21 oktober: Ochtend: Bijscholing DAI levels in theorie en praktijk              Middags: gezamenlijk sparren

Kostprijs is €35,- per persoon, exclusief BTW, inclusief lunch
Data: 7 juli 2023 ; 4 augustus, 21 oktober 2023
Locatie: Amersfoort

Hercertificeren

Als DAI-team is het belangrijk dat u zich regelmatig blijft bijscholen, maar ook dat u zich regelmatig opnieuw laat testen om te kijken of er misschien dingen bijgestuurd moeten worden, om wat extra tips of tricks te krijgen of om te zien of u of de hond nog steeds geschikt zijn en er nog steeds voldoende plezier aan beleven. Er kan tenslotte altijd wat gebeuren waardoor dingen veranderen. Bij de DAI Adacemy is een certificering voor hond en baas daarom twee jaar geldig. Na die twee jaar kan u zich opnieuw laten testen en dus een hercertificering ontvangen. Wilt u hier meer informatie over? Klik gerust door.

PADA

PADA staat voor Personality Assessment for Domestic Animals. Of in het Nederlands: Persoonlijkheidsbeoordeling/karakterstest voor dieren in AAI.  
PADA is een internationaal initiatief, ontdekt en gemaakt door wetenschappers en mensen die actief zijn in het veld van AAI. Waar veel testen kijken naar gehoorzaamheid en tricks, kijkt deze test naar de persoonlijkheid en het karakter van de hond en zijn mogelijkheden om getraind te worden voor AAI.