Overzicht DAI complete opleiding

DAI opleiding volgen in stapjes

De DAI opleiding of in de volksmond 'therapiehonden begeleider', voor het opleiden van je therapie, school, coach, voorlees, aai of bezoek -hond bestaat uit meerdere stappen. Hier hebben wij bewust voor gekozen, omdat we werken met levende wezens. Gaandeweg de opleiding zijn er meerdere meetmomenten waarin we kijken wat nu de beste volgende stap is voor uw hond. Door de opleiding heen kan de geschiktheid, motivatie of de gezondheid van de hond veranderen. Het is fijn als u hierdoor steeds opnieuw een keuze kunt maken om verder te gaan of een andere weg in te slaan.

Van pup tot DAI

Bent u nog opzoek naar een pup/hond en wil u zich goed voorbereiden voor u aan de opleiding begint? Dan kunnen wij u helpen met het vinden van een geschikte pup/hond voor DAI. Ook bieden wij puppy-instuiflessen en een online puppycursus aan zodat u vanaf het begin een goede begeleiding kan krijgen en een zo'n goede mogelijk basis kan creëren voor uw toekomstige werkpartner. 

Intake

Voor u kan deelnemen aan de DAI opleiding komt u bij ons op intake. Tijdens de intake kunnen wij al uw vragen beantwoorden die u mogelijk heeft over de opleiding, zodat ook u kunt kijken en voelen of de DAI Academy bij u past. Daarnaast doen we ook een mini-PADA test met de hond om te kijken hoe hij reageert op bijvoorbeeld aaien, een vreemd geluid, een gil in de ruimte etc. Aan de hand van de intake kunnen we u een eerste advies geven of uw hond geschikt is of later zal zijn.

DAI Basis opleiding

In deze opleiding leert u uw eigen hond in te zetten bij verschillende interventies. Dit kan bijvoorbeeld zijn om straks als bezoekteam aan de slag te gaan bij verzorgingstehuizen of andere instellingen. Maar deze opleiding is ook uitermate geschikt als mooie basis voor het professioneel inzetten van uw hond op uw werk als coach, psycholoog, leraar, fysiotherapeut, etc. Iedereen ervaart deze opleiding als een stap dichter in het worden van een (h)echt team van mens en hond. Juist omdat u de hele opleiding met uw eigen hond doet, leert u nog meer in te gaan op uw specifieke situatie en kunnen we dus ook helpen met en bij andere dagdagelijkse dingen waar u tegenaan loopt.

PADA test

PADA staat voor Personality Assessment for Domestic Animals. Of in het Nederlands: Persoonlijkheidsbeoordeling/karakterstest voor dieren in AAI.  PADA is een internationaal initiatief, ontdekt en gemaakt door wetenschappers en mensen die actief zijn in het veld van AAI. Waar veel testen kijken naar gehoorzaamheid en tricks, kijkt deze test naar de persoonlijkheid en het karakter van de hond en zijn mogelijkheden om verder getraind te worden voor AAI. De PADA test kan pas gedaan worden als de hond volwassen is.

DAI Netwerkbijeenkomsten

Wij vinden netwerken enorm belangrijk! Daarom organiseren we enkele malen per jaar een live netwerkdag die voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast hebben we maandelijks ook een online meeting. Deze meeting is voor cursisten die de DAI Basis opleiding bij ons hebben gevolgd of een soortgelijke cursus elders hebben afgerond en daarnaast een cursus hebben gevolgd bij de DAI Academy.

DAI Advanced/expert

Dit is een vervolg opleiding waarin u zelfstandig of onder supervisie dieper ingaat op het inzetten van uw hond in uw specifieke doelgroep in Dog Assisted Interventions. Pas na het succesvol afronden van de DAI opleiding advanced/expert kun u uw hond officieel laten certificeren. 

Hercertificeren

Als DAI-team is het belangrijk dat u zich regelmatig blijft bijscholen, maar ook dat u zich regelmatig opnieuw laat testen om te kijken of er misschien dingen bijgestuurd moeten worden, om wat extra tips of tricks te krijgen of om te zien of u of de hond nog steeds geschikt zijn en er nog steeds voldoende plezier aan beleven. Er kan tenslotte altijd wat gebeuren waardoor dingen veranderen. Bij de DAI Adacemy is een certificering voor hond en baas daarom twee jaar geldig. Na die twee jaar kan u zich opnieuw laten testen en dus een hercertificering ontvangen. Wilt u hier meer informatie over? Klik gerust door.