Hercertificeren

Als DAI-team is het belangrijk dat u zich regelmatig blijft bijscholen, maar ook dat u zich regelmatig opnieuw laat testen. Daarom hebben wij bij de DAI Adacemy besloten dat een certificering voor hond en baas twee jaar geldig is.
Bent u dus geslaagd voor de DAI Advanced/Expert opleiding? Dan heeft u een diploma als handler ontvangen dat altijd geldig blijft. Maar u heeft ook een team-certificaat ter certificering van uzelf samen met uw hond gekregen (van examen 'on the job' of proeve van bekwaamheid). Dit certificaat is maar twee jaar geldig. Zijn deze twee jaren voorbij, dan raden wij u van harte aan om een hercertificeren aan te vragen om zo uw certificering te vernieuwen. Als u niet op tijd een hercertificering heeft aangevraagd, staan wij als DAI Academy niet meer gerand voor de kwaliteit en veiligheid van het werkende DAI Team. 

Bij het opnieuw laten certificeren komt een examinator wederom bij u langs voor een soort examen. Dit kan door echt 'life' mee te komen volgen, maar kan ook door het inzenden van filmmateriaal of via een videocall tijdens de sessie zodat we kunnen meekijken. Dus op dezelfde manier als u uw advanced/expert examen "on the job" of "proeve van bekwaamheid" heeft gedaan.

Waarom hercertificeren?

Waarom het van belang is om u iedere twee jaar terug te laten testen en dus een examen af te leggen? Omdat er in twee jaar tijd veel kan gebeuren en veranderen! Door één van onze DAI instructeurs te laten meekijken kunnen zij u tips en tricks geven waar u misschien zelf niet stil bij heeft gestaan, aan gedacht heeft of opgemerkt heeft omdat u al zo in uw routine zit. Het is altijd goed om af en toe iemand te laten meekijken en op deze manier ook de veiligheid van uzelf, uw hond en de cliënt te kunnen waarborgen. 

Kort samengevat
  • Iedere certificering voor jullie als DAI-team is twee jaar geldig
  • Door te hertesten blijft u zeker van jullie kwaliteiten als team en kunnen de puntjes misschien extra op de i gezet worden
  • Een hercertificering is een examen "on the job" of "proeve van bekwaamheid". Dit kan door onze DAI-instructeur:
    • live mee te laten volgen op locatie
    • een filmpje door te sturen dat u heeft gemaakt van de sessie waarin uzelf, uw cliënt en uw hond goed zichtbaar zijn gedurende de hele sessie (liefst ook duidelijk verstaanbaar)
    • via videocall op het moment van de sessie te laten meekijken (stabiel internet is hiervoor een pré!)
  • Heeft u meerdere honden of een nieuwe hond? Dan dient u voor iedere hond een apart een ( her )examen af te leggen. Het certificaat is hondgebonden. Let op: De andere hond moet ook eerst een PADA test hebben gedaan! (Maar de PADA test hoeft maar één keer gedaan te zijn!)

Wilt u zich laten hercertificeren? Dan raden we u aan dit op tijd aan ons door te geven zodat u niet lang zonder certificaat hoeft te werken. Stuur ons hier gerust een e-mail voor of boek via onze webshop, dan plannen we zo samen een datum in.


Investering: €100,- inclusief BTW, exclusief eventuele reiskosten