DAI Netwerkbijeenkomsten

Wij vinden netwerken enorm belangrijk! Daarom organiseren we enkele malen per jaar netwerkdagen en maandelijks een online meeting voor iedereen die de DAI Basis opleiding of een soortgelijke cursus elders gedaan heeft en daarnaast bij ons een bijscholing heeft gevolgd.

Maandelijks online meetings

Tijdens de maandelijkse online meetings kan er een casus besproken worden, een expert op het gebied van DAI/ honden/zorg een verhaal vertellen of stellen we u op de hoogte van de laatste en nieuwste ontwikkelingen omtrent DAI. U kunt zich aanmelden voor de maandelijkse meetings door een mail te sturen naar info@daiacademy.nl. U krijgt dan elke maand via e-mail een link en daarbij het onderwerp wat die maand zal worden besproken. Deze meetings duren gemiddeld een uur en worden steeds op een andere avond gegeven, zodat iedereen een kans krijgt erbij te zijn. En weet u wat het mooiste is? De online meetings zijn geheel gratis!

DAI netwerkdagen

Tijdens de netwerkdagen organiseren we leuke extra bijscholingen. De onderwerpen zullen per netwerkdag verschillen. Er is naast de leuke bijscholingen ruimte om samen met andere cursisten of afgestudeerden ervaringen delen en sparren onder supervisie. 

Iedereen mag aan deze netwerkdagen deelnemen, ook als u bij een andere organisatie uw opleiding heeft gevolgd. Op deze manier kunnen we namelijk veel netwerken aanleggen. 

We starten om 10u en zullen eindigen rond 15u. Bij de netwerkdagen waarbij u de hond mag meenemen, is het noodzakelijk dat uw hond rustig op een plek/auto/bench kan blijven tijdens de uitleg en de supervisie etc. zonder iemand te storen.

Investering: €75,- per persoon, inclusief BTW, inclusief lunch, koffie en thee

Aantal deelnemers: Afhankelijk van het te behandelen thema die netwerkdag

Netwerkdag Autisme
Spectrum Stoornis

Werk je al enige tijd samen met je hond en heb je in je praktijk cliënten met een Autisme Spectrum Stoornis of wil je meer weten over ASS en /of je kennis rondom ASS weer eens opfrissen, dan is deze netwerkdag iets voor jou!

Cecile Goedée komt ’s ochtends een interactieve presentatie geven over autismespectrumstoornissen en haar werkmethodes. Ook wordt er besproken en ervaren welke oefeningen op welke manier aangeboden kunnen worden.

Cecile werkt als gedragsspecialist vanuit haar kind- en jongerenpraktijk Tails&Tools en begeleidt veel kinderen met onder andere autisme.

’s Middags bespreken we in groepjes de casussen gericht op de begeleiding van cliënten met een ASS die je zelf inbrengt.
Vanzelfsprekend is er ruim de tijd om tijdens de lunch die door ons verzorgd wordt te netwerken.

Wanneer: Woensdag 9 oktober

Waar: Eikenlaan 255 Alphen aan den Rijn

Aantal deelnemers: Maximaal 8, een aantal honden worden in overleg uitgenodigd

Netwerkdag spelletjes circuit

Wil je meer weten over het werken met een hond op school of welke activiteiten je allemaal kunt doen als je met je hond als bezoekdier werkt? Dan is deze workshop iets voor jou. Je krijgt inzicht in wat er allemaal bij komt kijken in de praktijk. Waar je rekening mee moet houden en welke afspraken moet je maken.


In de workshop krijg je praktische voorbeelden van educatieve activiteiten voor het onderwijs en voorbeelden van beloningsspellen, welke je ook als bezoekdier kunt inzetten.  

In de ochtend geef ik een stukje theorie met een demonstratie van activiteiten. En in de middag ( klein deel van de ochtend ) kun je met je hond zelf aan de slag om nog meer activiteiten ontdekken en uitproberen.  


Het doel is om jullie inspiratie te geven, om met weinig middelen heel veel leuke activiteiten te kunnen doen. Je vult dus letterlijk je rugzak met activiteiten die je vlot kunt inzetten.

Anke Rijpkema zal deze dag aanwezig zijn om al haar ervaringen en praktijkgerichte oefeningen te delen. Anke heeft heeft de boeken Hond in school en Hond op bezoek geschreven, die vol staan met leuke en passende activiteiten die passend zijn in DAI.

Als extraatje mag je deze dan GRATIS één boek naar keuze meenemen van Anke!

Vanzelfsprekend is er ruim de tijd om tijdens de lunch die door ons verzorgd wordt te netwerken.

Wanneer: zaterdag 31 augustus

Waar: Amersfoort, HSVA

Aantal deelnemers: Maximaal 12, en iedereen mag zijn hond meenemen ( uw hond rustig op een plek/auto/bench kan blijven tijdens de uitleg en de supervisie etc. zonder iemand te storen. )