José Arkink- Twellaar

Mijn naam is Jose Arkink, ik ben getrouwd met Emiel en samen hebben wij 3 biologische kinderen. Naast onze biologische kinderen delen wij ons leven en hart met nog 6 kinderen die door allerlei omstandigheden niet meer veilig thuis kunnen wonen. Binnen ons gezinhuis krijgen deze kinderen de mogelijkheid om veilig op te groeien en mogen ze zich ontwikkelen tot wie ze zijn met al hun kwaliteiten. Naast mijn werk binnen ons gezinshuis heb ik verschillende opleiding gevolgd rondom het gebied van coachen/behandelaar (o.a kindercoaching met hond, Dai de basis opleiding, cref behandelaar, cref emdr behandelaar ) en opleidingen rondom trauma, hechting en het kwetsbare kind.. (o.a.kinder psychologie, trauma en hechting) Ik vind het heerlijk om met mijn honden en mijn paard aan het werk te zijn. Verder heb ik als hobby het fokken van een nestje Labradoodles hoe fijn is het dat ik deze pups de eerste 8 weken de veiligheid, ruimte, geborgenheid en ontwikkelingskansen kan geven die onze gezinshuis kinderen niet hebben gekregen bij hun geboorte..

Binnen ons gezinshuis maken we veel gebruik van onze honden Zuzz en Toozz. Ze zijn een enorme meerwaarde in het regulieren van emoties, leren van grenzen herkennen, samenwerken, vertrouwen opbouwen, verantwoordelijkheid nemen en alles wat er nog meer voorbij komt. Tevens zie ik steeds vaker binnen allerlei settingen waar kinderen verblijven met een hechtingsproblematiek( pleegzorg, gezinhuishuizen, crisis plekken, speciaal onderwijs ) dat daar een hond aanwezig is. Hoe mooi zou het zijn dat er binnen deze settingen en binnen de settingen zoals groepswoningen, behandelplekken etc. de hond nog gerichter in gezet zou kunnen/mogen worden.
Dit is iets waar ik hopelijk aan bij kan gaan dragen door het geven van de training :
Hecht je maar aan niemand.. van Hechting krijg je litekens ( over hechtingsproblematiek en trauma en de inzit van je hond.)
 
Warme groet
José Arkink

Wil je meer weten over gezinshuisKnuzz en wat ik allemaal doe? Kijk dan op http://www.gezinshuisknuzz.nl/